Virusom korona zaraženo 19 zaposlenih u bolnici i domu zdravlja u Vršcu

Došlo je do povećanja broja obolelih od kovida 19 u Vršcu, Beloj Crkvi, Plandištu i Alibunaru, gde je u prethodnih pet dana ovim virusom zaraženo 46 osoba.
Virusom korona zaraženo 19 zaposlenih u bolnici i domu zdravlja u Vršcu
Foto: 021.rs
U tom periodu, testirano je ukupno 690 građana ovih opština.
 
Kako je saopštila Pokrajinska vlada, među obolelima je 17 zdravstvenih radnika i to pet lekara i 12 medicinskih sestara, kao i dva nezdravstvena radnika, zaposleni u Opštoj bolnici i u Domu zdravlja u Vršcu.
 
Njih 16, od kojih je većina bez ikakvih tegoba, izuzev jednog lekara sa lakom kliničkom slikom, premešteno je u Banju "Junaković" kod Apatina.
 
Dve medicinske sestre su hospitalizovane u KBC "Dragiša Mišović" u Beogradu, dok se jedna nalazi u Kliničkom centru Vojvodine (KCV) u Novom Sadu i stabilnog je opšteg stanja.
 
Od preostalih 27 obolelih, pet je hospitalizovano u KCV, a jedan u Opštoj bolnici u Pančevu i oni su takođe stabilnog opšteg stanja.
 
"Na osnovu naredbi Pokrajinskog štaba za vanredne situacije, sprovode se rigorozne protivepidemijske mere, da se spreči dalje povećanje broja obolelih. Takođe, nastavlja se intenzivno i sveobuhvatno testiranje svih građana koji ispunjavaju potrebne kriterijume", navode u Pokrajinskoj vladi.
  • Vojvodina

    30.04.2020 14:49
    Vršac je vojvođanski Vuhan!
  • Hm

    28.04.2020 16:30
    Koje rigorozne mere??? Gradski prevoz 4.5 i vrtiči 11.5?!? Veoma ste rigorozni.. A zdravstveni radnici su se opet zarazili van posla je li?!? U Vojvodini sa ovih 46 i ranijih 83 ukupno zaraženo 129 zdravstvenih radnika od 560 svih obolelih, ispade da su nam glavno žarište radnici iz zdravstva (1/5) ali svi se zarazili van posla... Ccccccc

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.