Građanski preokret: Gde je flaširana voda koju je Pokrajinska vlada poslala Zrenjanincima?

Građanski preokret je 23. marta pozivao Gradski štab za vanredne situacije u Zrenjaninu, Vladu Srbije i Pokrajinsku vladu Vojvodine da Zrenjanincima obezbede dostavu pijaće vode u akciji od vrata do vrata, s obzirom na to da je voda u gradskoj vodovodnoj mreži zabranjena za piće, a da je građanima starijim od 65 godina potpuno zabranjeno kretanje, dok je i mlađima otežana nabavka namirnica u uslovima mera uvedenih tokom vanrednog stanja.
Građanski preokret: Gde je flaširana voda koju je Pokrajinska vlada poslala Zrenjanincima?
Foto: 021.rs

Na apel je jedino reagovao Igor Mirović, predsednk Pokrajinske vlade Vojvodine, obećavši već dan kasnije, 24. marta, slanje donacije flaširane vode Zrenjanincima, uz najavu da će se toj akciji pridružiti i gradska vlast u Zrenjaninu, saopštavaju iz Građanskog preokreta.

Međutim, kako navode, u Zrenjaninu nije zabeležena akcija podele vode koju je uputila Pokrajinska vlada.

Iz Sekretarijata Pokrajinske vlade odgovorili su Građanskom preokretuda je naredbom pokrajinskog Štaba za vanredne situacije u Zrenjanin poslato 48.384 litara flaširane vode. Voda je isporučena 25. marta, odgovorno lice za prijem je bio Dragan Ćapin, a adresa isporuke je bila Bomist doo, Železnička bb.

“Dragan Ćapin je pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina, a Bomist doo je preduzeće za trgovinu građevinskim materijalom koje u Železničkoj ulici ima stovarište svoje robe”, navode.

Građanski preokret poziva gradsku vlast u Zrenjaninu da objasni šta se dogodilo s vodom koju je Pokrajinska vlada Vojvodine donirala Zrenjanincima, a nadležno tužilaštvo da istraži da li je došlo do zloupotrebe ovlašćenja i protivpravnog otuđenja imovine.

  • Temerin

    05.05.2020 09:51
    Voda
    Nije Zrenjanin jedini grad bez pijace vode. I Temerin ima tehnicku vodu, koja nije za pice, a nije obezbedjena ni jedna cisterna pijace za vreme izolacije.
    P.S. Na racunima se ne vidi da je tehnicka, placamo je kao da je cista.
  • Milo

    04.05.2020 15:06
    Iiiii
    Bas me interesuje za koga ce gradjani Zrenjanina da glasaju ,a nemaju ni vodu za pice,kako odlucite tako ce vam i biti,nemoze Niko drugi biti vama kriv,olovka je u vasim rukama
  • Stefan

    02.05.2020 19:26
    Najgora nacija Evrope u svemu
    Odmah povecati donacije stranim investitorima na 50 hiljada eura .Odmah.Pa mi nismo neka nepostena drzava i neozbiljna.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.