Na suđenjima u Bečeju okrivljeni stoje napolju, a sudija ih saslušava iz zgrade

Prekršajni sud u Bečeju uveo je praksu suđenja tako što se saslušanja, po rečima predsednice suda "izvode tako što okrivljeni uglavnom stoje napolju, a sudija iz unutrašnjosti suda ih saslušava", objavio je portal Samolokalno.rs.

"Okrivljeni stoji napolju i svi gledaju kako mu se sudi. Predsednica suda ovaj način rada opravdava malim prostorijama suda koje onemogućavaju poštovanje preporuka o bezbednoj udaljenosti", objavljeno je na portalu, uz ocenu da je to "svojevrstan primer improvizacije regularnog sudskog postupka".

Predsednica suda je, kako navodi taj portal, nedavno na društvenim mrežama tražila aplauz i za sudije koje u ovako teškom stanju rade svoj posao, a "posebno ističe novac koji je naplaćen od građana zbog kršenja Uredbe o kretanju tokom vanrednog stanja".

Portal podseća da je Uredba primenjivana iako je "nije proglasila Narodna skupština kako Ustav nalaže, tako da se postavlja pitanje zakonitosti svih postupaka koji su protiv građana vođeni, pa i protiv ovih kojima je optuženička klupa bila na parkingu Prekršajnog suda u Bečeju".

  • Jovica

    05.06.2020 12:34
    ja sam uhvacen i kaznjen sa 70
    uhvacen sam u nedelju policiskog casa...police cas je krenuo od petka...sudinica jako ne ljubazna pritom kaznjen sam sa 70h din otac 4voro dece isao sam do komsije da pozjamim litru mleka...gde mi he ona rekla sto nisam kupio dovoljno mleka a da me ne pita da li sam imao dovoljno para da kupim sve namirnice i mlekoo...nije mi dala pravo na zalbu jel mi je pretila da ce mi dati max kaznu novcanu od 150h din...pritom je vikala i drala se kako ona zbog takvih kao sto sam ja mora da radi i nedeljom i pritom izlaze se opasnosti od covida...bio sam napolju saslusan kao za vreme prvog svetskog rata od strane nemaca...eto drzave eto suda i eto prava ljudskosti
  • Gordana

    03.05.2020 21:06
    Ljudska prava?
    Treba da ih je blam da ovo napisu!
    Primaju plate od nasih para,sad ce na odmore,predmeti stoje.
    Oni se uplasili virusa!
    Pa kako ide u market sa 100 ljudi,tamo je nije strah.
    Nisu radili ni pre korone,a tek sad!
    Sudovi su rak rana.
  • Zakon na ulici

    03.05.2020 18:47
    @imamo pravo
    Aman gde to pise? Objasnite. Nivo omunikacije koja se ovde primenjuje samo pokazuje koliko je pravosudje odrodjeno od gradjana i kako bi izgledalo kada bi svi mediji bili manje vise slobodni. Lepo odgovorite na pitanje, pa da ste rastanemo kao ljudi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.