Volonteri Crvenog krsta Vojvodine za vreme vanrednog stanja pomogli 86.000 porodica

Volonteri Crvenog krsta Vojvodine tokom vanrednog stanja pomogli su 86.000 porodica i 106.000 pojedinaca.
Volonteri Crvenog krsta Vojvodine za vreme vanrednog stanja pomogli 86.000 porodica
Foto: 021.rs
To je rečeno na prijemu u Pokrajinskoj vladi povodom Nedelje Crvenog krsta, koja se obeležava od 8. do 15. maja.
 
Kako je rekao direktor Crvenog krsta Vojvodine Dejan Ukropina, rad te organizacije i rad 1.000 volontera, koliko ih je bilo angažovano u ovoj epidemiološkoj krizi, ne bi bio moguć i efikasan bez podrške države.
 
"I pored svakodnevnih aktivnosti i angažovanja tokom vanrednog stanja, pomogli smo 86.000 porodica i 106.000 pojedinaca i odgovornim ponašenjem sačuvali zdravlje svih naših aktivista i volontera jer nismo imali nijedan slučaj zaraze virusom korona", kazao je je sekretar Crvenog krsta Vojvodine Boško Mitrašinović.
 
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović zahvalio se aktivistima te organizacije na doprinosu borbi protiv virusa Covid-19.
 
"Crveni krst Vojvodine pokazao je u ovom kriznom momentu koliko je značajan rad te organizacije, i stoga će Pokrajinska vlada nastaviti da podržava njen rad i aktivnosti jer je to obaveza svih nas prema misiji koju ta organizacija obavlja. Opravdali ste svoju misiju i dali primer drugima", kazao je Mirović.
 
Pokrajinska vlada je preko Crvenog krsta Vojvodine isporučila ukupno 32.670 paketa medicinskim radnicima, radnicama u ustanovama socijalne zaštite sa nižim zaradama, Savezu invalida rada Vojvodine i izbeglim prognanim i raseljenim porodicama. Takođe, iz budžeta Vojvodine izdvojeno je 7,9 miliona dinara kao pomoć za 12 narodnih kuhinja u Vojvodini.
  • dragan perković

    14.05.2020 07:18
    A
    Gde su bili kad je ona žena danima u smeću i bolesna živela u stanu,koji su komšije hranile.Crveni krst niko video nije da subikome pomogli.Posipanjem pepelom pp glavi umesto kritičkog ispitivanje rada mnogo lepo u Srbiji.
  • Ivana

    13.05.2020 18:51
    Biti volonter!
    Razlika izmedju volontera Crvenog krsta i volontera "drugih" jeste što su ovi prvi tu dobrovoljno i što nisu plaćeni za svoj volonterski rad!!
  • milicica

    13.05.2020 15:27
    ponosni smo mi
    Na tu dobru decu ali nismo bas na crveni krst koji je pomagao bolesnu decu paketima samo one koji imaju male penzije a ostala bolesna deca kao i da nisu bolesna i kao da im je bilo lepo tako zaboravljenim. BOLESNIM SA MALIM PENZIJAMA JE POMOGAO I GRAD I POSEBNO CRVENI KRST e pa to ti je drzava ,nekom majka a nekom maceha.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina