Menu 021

Pokrajina pomogla opremanje visokoobrazovnih institucija

Devet fakulteta i visokih škola u Vojvodini dobilo je novac za popravku objekata i nabavku opreme kako bi se unapredio kvalitet rada u tim obrazovnim institucijama, a ukupna vrednost donacija je 26 miliona dinara.
Info 05.06.2020. | 14:50 > 17:08

Sredstva visokoobrazovnim institucijama konkursom je dodelio Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje. Reč je o konkursima za sufinansiranje tekućih popravki i održavanja zgrada, objekata i opreme, kao i za sufinansiranje nabavke mašina, opreme i nematerijalne imovine u ustanovama visokog obrazovanja čiji je osnivač AP Vojvodina.

"Mi smo dobili sredstva za osavremenjivanje studentskog softvera, odnosno softvera za studentsku službu što će nam u budućnosti znatno pomoći u radu. U 21. veku moramo da osavremenimo sve po pitanju nauke i tehnologije. Ubrzo će proces rada nemovinovno i olakšati pristup svim potrebnim informacijama", kaže direktorka Visoke poslovne škole strukovnih studija u Novom Sadu Jelena Damjanović.

U nadležnom pokrajinskom sekretarijatu kažu da će pomoći da u narednom periodu bude završen proces digitalizacije i ostalih studentskih službi u svim obrazovnim ustanovama.

"Fakulteti i visoke škole su stabilne institucije koje su se postarale da same sebi pomognu, a mi smo tu da ih osnažimo kada je reč o prostornim resursima, laboratorijskoj opremi i digitalizaciji rada studentskih službi. Dakle, mi smo partneri u pravom smislu te reči", naglasio je pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje Zoran Milošević i dodao da se nada će do kraja godine rebalansom biti obezbeđena dodatna sredstva kako bi svi zahtevi fakulteta i visokih škola bili ispoštovani.

Sredstva na konkursu koji omogućava nabavku mašina i opreme ove godine su ravnopravno podelili fakulteti i visoke škole, tako što su dobili po tri miliona dinara. "Zahvaljujući tom konkursu zaokružen je proces digitalizacije studentskih službi pet visokih strukovnih škola za obrazovanje vaspitača i Visoke poslovne škole u Novom Sadu", istakao je Milošević

Autor: RTV/Pokrajinska vlada
Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
O nama Oglašavanje Kontakt Impresum Uslovi i pravila korišćenja Pošalji vest