Pokrajina pomogla opremanje visokoobrazovnih institucija

Devet fakulteta i visokih škola u Vojvodini dobilo je novac za popravku objekata i nabavku opreme kako bi se unapredio kvalitet rada u tim obrazovnim institucijama, a ukupna vrednost donacija je 26 miliona dinara.

Sredstva visokoobrazovnim institucijama konkursom je dodelio Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje. Reč je o konkursima za sufinansiranje tekućih popravki i održavanja zgrada, objekata i opreme, kao i za sufinansiranje nabavke mašina, opreme i nematerijalne imovine u ustanovama visokog obrazovanja čiji je osnivač AP Vojvodina.

"Mi smo dobili sredstva za osavremenjivanje studentskog softvera, odnosno softvera za studentsku službu što će nam u budućnosti znatno pomoći u radu. U 21. veku moramo da osavremenimo sve po pitanju nauke i tehnologije. Ubrzo će proces rada nemovinovno i olakšati pristup svim potrebnim informacijama", kaže direktorka Visoke poslovne škole strukovnih studija u Novom Sadu Jelena Damjanović.

U nadležnom pokrajinskom sekretarijatu kažu da će pomoći da u narednom periodu bude završen proces digitalizacije i ostalih studentskih službi u svim obrazovnim ustanovama.

"Fakulteti i visoke škole su stabilne institucije koje su se postarale da same sebi pomognu, a mi smo tu da ih osnažimo kada je reč o prostornim resursima, laboratorijskoj opremi i digitalizaciji rada studentskih službi. Dakle, mi smo partneri u pravom smislu te reči", naglasio je pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje Zoran Milošević i dodao da se nada će do kraja godine rebalansom biti obezbeđena dodatna sredstva kako bi svi zahtevi fakulteta i visokih škola bili ispoštovani.

Sredstva na konkursu koji omogućava nabavku mašina i opreme ove godine su ravnopravno podelili fakulteti i visoke škole, tako što su dobili po tri miliona dinara. "Zahvaljujući tom konkursu zaokružen je proces digitalizacije studentskih službi pet visokih strukovnih škola za obrazovanje vaspitača i Visoke poslovne škole u Novom Sadu", istakao je Milošević

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".