Subotički lekar ima virus korona, zaražen dolazio na posao i radio carski rez

Kliničko-bolnički centar "Dr Dragiša Mišović" potvrdio je da je subotički lekar zaražen virusom Covid-19.
Subotički lekar ima virus korona, zaražen dolazio na posao i radio carski rez
Foto: Pixabay
On je u tu beogradsku bolnicu primljen 6. juna sa znakovima infekcije.
 
Kako je potvrđeno u KBC "Dr Dragiša Mišović", pacijent iz Subotice primljen je u tu zdravstvenu ustanovu u "dobrom opštem stanju, stabilan, afebrilan, sa dobrom saturacijom na niskom protoku".
 
"PCR test od 8. juna je Covid-19 pozitivan. Za 11. jun planiran je kontrolni RTG snimak i mogući transfer na Infektivnu kliniku Kliničkog centra Srbije do kraja nedelje, zbog prestanka statusa kovid-bolnice naše ustanove", stoji u obaveštenju koje je redakcija Slobodne Subotice dobila od KBC "Dr Dragiša Mišović".
 
Taj portal je ranije preneo da je načelnik odeljenja ginekologije i akušerstva subotičke bolnice dolazio na posao iako je imao vidne znakove oboljenja, pri čemu nije bio izolovan.
 
"Prema svedočenjima više kolega, 27. maja je čak uradio dva carska reza. U isto vreme, njegovo odeljenje je zatvoreno zbog toga što je u međuvremenu zaraženo troje pripadnika osoblja odeljenja za ginekologiju i akušerstvo, kao i više trudnica i porodilja, od kojih se najmanje jedna nalazi na intenzivnoj nezi u Novom Sadu", naveo je portal.
 
Dodaje se da se trudnice iz Subotice upućuju u porodilišta u okolnim gradovima.
 
Portal je preneo i da je gradonačelnik Subotice Bogdan Laban u petak rekao da u bolnici nema obolelih, dok su iz bolnice odmah potom saopštili da je troje zaposlenih obolelo, ali broj obolelih trudnica i porodilja nije saopšten.
 
Udruženje građana "Slobodan grad" tim povodom zatražilo je ostavku direktora Opšte bolnice u Subotici Slobodana Puškara kao i gradonačelnika Bogdana Labana.
  • Prvi pravi botfucker

    11.06.2020 13:58
    Doktor da da drugome paru?
  • Sanja

    10.06.2020 17:29
    PCR
    za NE LAŽITE:

    Ja sam se vakcinisala protiv gripa u novembru 2019. a pre par dana sam na sopstveni zahtev (zbog putovanja) radila PCR test i naravno negativan je, sve ok, tako da prethodne vakcine NEMAJU VEZE sa pozitivnošću na PCR testu!

    I dalje je to najpouzdaniji test koji trenutno postoji.
  • Doktorka

    10.06.2020 16:11
    PCR testovi
    Slažem se da testovi nemaju senzetivnost ni 51%"što može zaista da se desi da test pokaže da neki čovek ili žena ima coronu a u stvari nema.


    To je jedan od najvećih problema.


    Nema nikakvog testa za koronu, to jeste neki niskobudzetni test kao za coronu ali može svašta da pokaže.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".