Poreznik osuđen na uslovnu kaznu zbog zloupotrebe službenog položaja

Viši sud je saopštio da je 5. juna u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije osuđen na uslovnu kaznu poreski inspektor T. M. iz Riđice.
Poreznik osuđen na uslovnu kaznu zbog zloupotrebe službenog položaja
Foto: 021.rs

Kako je saopštio sud, on je osuđen zbog produženog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja na uslovnu osudu tako što mu je utvrđena kazna zatvora u trajanju od osam meseci, koja se neće izvršiti ukoliko okrivljeni ne ponovi krivično delo u roku od tri godine od dana pravnosnažnosti presude.

Sud navodi da je okrivljeni T.M. od 17. januara 2014. godine do 31. avgusta 2015. godine u Somboru, kao viši poreski kontrolor u Poreskoj upravi Filijala Sombor, obrađujući poreske prijave i utvrđujući porez na prenos apsolutnih prava kod kupoprodaje polovnih motornih vozila, od predstavnika agencija ili stranaka - kupaca motornih vozila preuzimao na ruke u gotovini utvrđeni iznos poreza, izdajući potvrde da je porez plaćen, a novac nije uplaćivao na blagajni u korist budžeta Republike Srbije, već je isti prisvojio za sebe, u ukupnom iznosu od 88.000 dinara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.