Turski državljanin uhapšen zbog pranja novca, pokušao iz Srbije da iznese 400 hiljada evra

Granična policija u saradnji sa carinicima i Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su turskog državljanina D. H. (49) zbog pranja novca.
Turski državljanin uhapšen zbog pranja novca, pokušao iz Srbije da iznese 400 hiljada evra
Foto: 021
Policija je na graničnom prelazu Batrovci pregledom automobila "mercedes" kojim je upravljao osumnjičeni, u postavama kofera pronašla neprijavljenih 401.685 evra.
 
Novac za koji je, kako se sumnja, D. H. znao da potiče iz kriminalne aktivnosti, kao i vozilo, privremeno su oduzeti.
 
Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.
 
Takođe, policija je u dve odvojene akcije na prelazu Horgoš, na ulazu u Srbiju, pregledom putničkih vozila stranih državljana pronašla neprijavljeni novac u ukupnom iznosu od 136.000 evra.
  • Stanoje

    15.06.2020 12:55
    A kako je Vulinova tetka unela puno više nivaca u Srbiju?
  • Mile

    14.06.2020 14:35
    Birani poslovi
    Kako nije uhapsen ni jedan notar, sudija, advokat, zelenas. Vec uhapse postara koji nosi kovertu. Bolje da nista nisu ni radili.
  • Stanoje

    14.06.2020 11:53
    Nisam znao da u Novom Sadu postoji posebno odeljenje za suzbijanje korupcije! Pa šta onda rade posle članaka na Novi o Gojkovicu i Mirovicu o nameštanjima radnih mesta svim familijama i kumovima?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.