Subotica: Uhapšeni zbog sumnje da su utajili 167 miliona dinara poreza

Vlasnik zanatske radnje iz Subotice i još sedam osoba uhapšeni su zbog sumnje da su utajili porez u iznosu od 167 miliona dinara i počinili krivično delo pranja novca.
Subotica: Uhapšeni zbog sumnje da su utajili 167 miliona dinara poreza
Foto: Pixabay
Vlasnik zanatske radnje, čiji inicijali nisu navedeni, tereti se da je od početka 2016. do kraja 2019. godine prodavao razne proizvode od plastike, kao i sirovinu za proizvodnju plastike, bez dokaza o poreklu. Potom je kupcima ispostavljao račune na osnovu kojih su obavljali plaćanja, a zatim je svom knjigovodstvu dostavljao lažne izlazne račune o prodatoj robi i lažne izvode banke, u kojima je vrednost robe višestruko umanjivao.
 
Razliku do iznosa koji su kupci uplaćivali je neosnovano prenosio na privatne račune ostalih uhapšenih, dok je u poslovnoj dokumentaciji umanjio prihod za oporezivanje u ukupnom iznosu od 412,2 miliona dinara.
 
Na taj način je, navodi Poreska uprava, izbegao obračun i plaćanje PDV u iznosu od 61,96 miliona dinara, poreza na prihod sa doprinosima za socijalno osiguranje u iznosu od 44 miliona, kao i godišnjeg poreza na dohodak građana u iznosu od 60 miliona dinara.
  • dalibor

    15.06.2020 22:29
    nisu platili reket na vreme
    da su platili sve bi bilo u redu.ili su se raspravljali oko cene reketa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina