Tamiš preti Jaši Tomiću, pripremljeni džakovi sa peskom

Tamiš je u subotu poplavio više stotina hektara na rumunskom delu svog toka, a taj visoki talas preti i Jaši Tomiću, selu sa naše strane.
Dragomir Popara iz mesne zajednice Jaša Tomić izjavio je da Tamiš raste sedam centimetara na svakih sat vremena, a da negde čak ubrzava, prenosi RTS. 
 
Na desnom i levom nasipu na reci Tamiš i dalje je na snazi vanredna odbrana od poplava, a vodostaj iznosi 716 centimetara, što je za 174 centimetra više nego juče, saopštile su "Vode Vojvodine". Dužina odbrambene linije na kojoj se sprovodi vanredna odbrana iznosi 30,53 kilometra i proteže se od rumunske granice do naselja Sečanj.
 
"Na teren je dopremljeno 30.000 malih i 100 džambo džakova, a u toku dana će biti napunjeno još. Džakovi se raspoređuju na predviđene lokacije i u slučaju potrebe biće postavljeni. Trenutno nema slabih tačaka na nasipima i nisu evidentirani negativni pokazatelji njihove stabilnosti", kažu u ovom javnom preduzeću.
 
Danas je proglašena redovna odbrana od poplava na reci Brzavi, na desnom i levom nasipu, od granice sa Rumunijom do ušća u kanal Banatska Palanka-Novi Bečej. Dužina ove odbrambene linije je 36,37 kilometara, a trenutni vodostaj 224 centimetra.
 
 
Redovna odbrana od poplava je i dalje na snazi na ustavama "Tomaševac" i "Botoš", kao i na delu Tamiša od Sečnja do ušća kanala Banatska Palanka-Novi Bečej, u dužini od 31,11 kilometara. Na reci Neri, kod naselja Kusić, ukinuta je redovna odbrana od poplava nakon što se vodostaj spustio na 168 centimetara.
 
Republički hidrometeorološki zavod upozorio je jutros da će na Tamišu kod Jaše Tomića vodostaji biti u većem porastu.
  • Pera

    22.06.2020 15:48
    Ne verujem
    Ne razumem toliko para trose na odbranu a jednostavno mogu da prokopaju na kilometre odvodnih kanala po ritovima i pasnjacima gde bi ta voda odlazila

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.