Gotovo 22 miliona dinara za suzbijanje ambrozije u Vojvodini

Suzbijanje ambrozije na teritoriji Vojvodine platiće se gotovo 22 miliona dinara iz pokrajinskog budžeta.
Gotovo 22 miliona dinara za suzbijanje ambrozije u Vojvodini
Foto: 021.rs
Ugovor je dodeljen grupi ponuđača koju čine novosadska "Ciklonizacija" i Društvo za sanitarnu i ekološku zaštitu "Sani Eco Vita". 
 
Ove firme će imati zadatak da pokrivaju teren od 4,4 miliona kvadratnih metara, a sve u cilju suzbijanja i uništavanja ambrozije, na osnovu uredbe republičke Vlade.
 
"Ciklonizacija" i "Sani Eco Vita" će posao obavljati na teritoriji Aptina, Sombora, Subotice, Bačke Topole, Kanjiže, Sente, Novog Kneževca, Čoke i drugih lokalnih samouprava po nalogu naručioca, kao i na parcelama koje su u javnoj površini Autonomne Pokrajine Vojvodine. 
 
Kako se može videti u dokumetnacije, ukoliko je površina na kojoj se suzbija ambrozija veličine 0,5 i više hektara, onda su firme dužne da prisustvo korovske boljke prate u kontinuitetu iz vazduha, kako bi snimili teren specijalizovanom opremom za precizno mapiranje površine pod ambrozijom. Nakon što obavi posao, firme moraju da dostave detaljan izveštaj o tome šta je urađeno. 
 
Rok za izvršenje usluga je najkasnije do 30. septembra. 
  • Aleksa

    28.06.2020 14:25
    Ambrozija
    Ambrozija je biljka koja se intenzivno razvija na neodržavanim površinama .Od pre tridesetak godina zbog njenog intenzivnog rasprostrnjenja sve je veći broj onih koji imaju Alergije i teške posledice po zdravlje . Izostaju sa posla pa time utiču na produktivnost i svoj ekonomski momenat izdvajanjem značajnih sretstava za poboljšanje sopstvene zdravstene situacije.
    Bit*nge već godinama troše pare svih nas / dobijaju na konkursu / Burazer varijanta a IMA LI REZULTATA ?
    Do slogana ŽIVETI BEZ AMBROZIJE nažalost nikada nećemo stići.
    Kao što još dugi niz godina se nećemo odmaći od 5,5 % posumljenosti u Vojvodini A TO BI MOGAO BITI JEDAN OD NAČINA DA SUZBIJEMO AMBROZIJU .
    Ništa drugo nam ne preostaje nego da prijavljujemo površine pod Ambrozijom i pratimo - kontrolišemo njeno suzbijanje .
    BUDIMO AKTIVNI !
  • Osoba M

    26.06.2020 08:36
    Samo Toliko?!
    Pa sta je ovo ljudi, pa ovo nece pokriti ni 2 direktorska bonusa sa ruckom na Terasi i eksjurzijom do nekog eminentnog objekta na Ibarskoj! Stvarno nimalo ne razmisljate.
  • Dejan

    25.06.2020 23:39
    Cccc
    Uvek ce se naci pametnica kukolj da replicira za bagrem, nije autohtona al zato se med od bagrema naj vise trazi i maze, manje je bitna ta pljacka od 22 miliona, takvi smo mi srbi,djubre u djubretu,sami sebe koljemo zarad malog koraka napred,bravo boranicarko,imas li jos nesto da dodas,pa daj onda da rasejemo tu ambroziju i disemo duboko punim plucima

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina