UZNEMIRUJUĆI VIDEO: Automobil nije udario galopirajućeg konja na Fruškoj gori, već u Rumuniji

Snimak dva konja u galopu, od kojih jednog udara automobil, nije zabeležen na Fruškoj gori, već na Karpatima u Rumuniji.
Kako prenosi novosadski Fake News Tragač (FNT), ovu dezinformaciju je nekoliko nacionalnih i lokalnih medija preuzelo sa Fejsbuk stranice Volim Vojvodinu. Samo na ovoj stranici video je pregledan gotovo 50.000 puta.
 
Na Fejsbuk stranici SM Info, na kojoj su naveli kako su "odbegli konji od domaćina iz Divoša udarili u auto", snimak je pregledan više od 40.000 puta.
 
Novinari FNT-a su proverili autentičnost snimka nakon što ih je kontaktirala redakcija 021.rs, sumnjajući da video nije nastao na Fruškoj gori.
 
 
Snimak je, u stvari, zabeležen u opštini Arđeš, u Rumuniji i datira iz maja 2017. godine. Video je snimljen na putu Transfagarašan koji prelazi preko najviših vrhova južnih Karpata.
  • Objektivno

    29.06.2020 12:57
    Nikad mi neće biti jasno smisao lažnih vesti kao što je ova da su to "odbegli konji od domaćina iz Divoša udarili u auto".
  • Milan

    26.06.2020 15:36
    Poenta
    Ti što su snimali su direktni krivci za ovo što se dogodilo, ali to nije poenta ovog teksta. Poenta je da ljudi šeruju sve i svašta bez ikakve provere, naročito ako im se to uklapa u neku ličnu agendu ili političku orijentaciju ili da bi jednostavno ispali bitni.

    "Ljudi, koristite FB i ostale mreže za kontakt sa bliskim ljudima koji su fizički udaljeni od vas, a ne za prenošenje glasina i kojekakve debilne citate sa dubokom porukom."
    Ivo Andrić
  • vzr

    26.06.2020 15:26
    @Vladimirovič
    Da, sta je tu nejasno? Samo je tuzno sto nikad nisi cuo za divlje konje, iako cak i u Srbiji postoje i mogu se videti recimo na planini Stolovi kod Kraljeva.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.