U Zrenjaninu pooštrene mere, zabranjeni skupovi i okupljanje više od pet osoba

Odlukom zrenjaninskog Štaba za vanredne situacije danas su u pooštrene mere kako bi se sprečilo širenje epidemije Covid-19.
U Zrenjaninu pooštrene mere, zabranjeni skupovi i okupljanje više od pet osoba
Foto: 021.rs

Odloženi su svi javni skupovi, obavezno je korišćenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorima i javnom prevozu, kao i parkovima, na dečijim i rekreativnim igralištima, a traži se i držanje fizičke distance do minimum 1,5 metara. Takođe, zabranjeno je okupljanje više od pet osoba.

Ugostiteljima je naloženo da težište delatnosti preusmere na otvoreni prostor, odnosno baštu, uz primenu propisanih mera zaštite.

Na kupalištima "Peskara" i "Tisa" biće ograničen broj ljudi i obavezna je primena mera zaštite od Covid-19. Isto važi i za otvoreni i zatvoreni bazen.

U vozila javnog prevoza zabranjen je ulazak putnicima koji ne nose zaštitne maske.

Sva javno-komunalna preduzeća obavezna su da pojačano dezinfikuju i peru javne površine.

Prilikom ulaska u objekte javne namene građanima će biti merena temperatura, a ispred ulaza u takve objekte biće postavljena sredstava za dezinfekciju ruku i dezobarijere.

  • Novosadista

    14.07.2020 19:55
    Cim pomenu Zrenjanin pomislim na vodu, pijacu naravno. Kako je moguce u 21. veku jedan gran u sred Evrope da nema vodu. Stvarno ne mogu to da shvatim!
  • gradjaninX

    14.07.2020 17:03
    "U Zrenjaninu pooštrene mere" nema pijace vode do daljnjeg...
  • Oroz

    14.07.2020 15:07
    Voda
    Da li mozemo pored vode za pranje ruku da dobijemo i vodu za pice?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina