Odložen festival na Paliću

Ovogodišnje izdanje Festivala evropskog filma Palić odloženo je zbog novih mera o zabrani okupljanja, a Miroslav Mogorović, programski direktor Festivala, kaže da će novi termin biti naknadno objavljen u skladu sa razvojem epidemiološke situacije u zemlji.
 Odložen festival na Paliću
Foto: Pixabay
Mogorović navodi da su filmovi dogovoreni i razvrstani u programske celine. Glavnu selekciju čini 13 evropskih ostvarenja.
 
Selektor ovog programa Nenad Dukić kaže da će se u programu naći jedan od najznačajnijih savremenih italijanskih reditelja Mateo Garone sa filmom "Pinokio", kao ipoznati francuski autor starije generacije Filip Garel sa novim filmom "So od suza".
 
Veteranka poljskog i svetskog filma Agnješka Holand biće u konkurenciji s novim filmom "Šarlatan", a jedan od najosobenijih nemačkih reditelja Kristijan Pecold predstaviće novi film "Undin".
 
Najkontroverzniji film glavnog programa biće "Nataša", jedan od filmova obimnog projekta DAU ruskog reditelja Ilje Hršanovskog. Iz zvanične selekcije neodržanog Kanskog festivala stiže poljsko-švedski film "Znoj" Magnusa Von Horna, dok filmovi mlađih ili manje poznatih reditelja dolaze iz Danske, Norveške, Bugarske i Mađarske.
  • gradjaninX

    19.07.2020 15:32
    Odlozene su Olimpijske igre, Tokio 2020, valjda ce i Palic nekako preziveti...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina