FOTO: Preko Horgoša pokušali da prošvercuju kilogram zlata

Carinici su tokom proteklog vikenda u dva slučaja na prelazu Horgoš zaplenili gotovo kilogram zlatnog nakita, čija će vrednost biti naknadno procenjena.
Prvi prekršaj otkriven je 18. juna kada je za detaljnu kontrolu na ulazu u zemlju izdvojen "mercedes" holandskih registarskih oznaka. Njime su iz Roterdama ka Turskoj putovala dvojica holandskih državljana, koji su u razgovoru sa carinicima rekli da nose samo lični prtljag.
 
Međutim, carinici su nakon toga, u farmerkama spakovanim u putnu torbu i u sefu koji se nalazio u prtljažniku, pronašli više od pola kilograma zlatnog nakita.
Kao vlasnik preko 70 ogrlica, narukvica, dukata i prstenja, prijavio se 44-godišnji vozač, koji je navodno vlasnik firme u Holandiji, koja se bavi održavanjem.
 
 
Dan ranije je na istom prelazu, na ulazu u zemlju, pronađeno nešto više od 400 grama neprijavljenog zlatnog nakita prilikom detaljnog pregleda automobila "porše kajen" nemačke registracije. Njime je iz Nemačke ka svojoj zemlji putovala tročlana porodica turskih državljana, koji su takođe rekli da nemaju ništa za prijavljivanje.  
 
Nakon toga je u džepu jakne 62-godišnje žene pronađena kesica sa 36 komada različitog zlatnog nakita.
 
 
Sav otkriveni nakit biće poslat na veštačenje, kako bi se precizno odredila njegova vrednost.           

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".