VIDEO: Zrenjaninci ponovo u protestnoj vožnji protiv smrada iz kafilerije

Kolona vozila kojom su Zrenjaninci iskazali negodovanje zbog nesnosnog smrada prošla je sinoć pored kafilerije, a zatim i ulicama u delu grada čiji su stanari njime najviše pogođeni.
Protestnu vožnju kao i prošle subote organizovalo je udruženje građana "Stop Kafileriji".
 
Predsednik tog udruženja Vladimir Dragić ukazao je da građani nemaju poverenja u obećanja koja su im tokom nedelje dali čelnici grada i direktor kafilerije "Prekon" o rešavanju problema izmeštanjem kafilerije na drugu lokaciju.
 
"Najiskrenije bih voleo da se to dogodilo i lično bih im se na tome zahvalio, i njima i Gradu, kome god, pošto vidim da je Grad uzeo ulogu medijatora, da se taj problem reši", rekao je Dragić.
 
Ukazao je da su predstavnici Grada bili i na tribini 2018. godine kada su iz kafilerije obećali da će ugraditi opremu koja će omogućiti da smrada više ne bude.
 
"Ništa se nije desilo, otuda i naše poljuljano poverenje da to može da se izgura do kraja. Kada bi se to rešilo, mogao bih svoje dete da puštam napolje svako veče bez posledica", kazao je on.
 
Rekao je da građani smatraju da su u pitanju i obećanja data posle prošlonedeljnog protesta kako bi se javnost umirila.
 
"Nas interesuje kada će to tačno biti da znamo, ako kažu biće za 30 dana, nema problema, mi ćemo naše aktivnosti obustavitii sačekati taj dan koji navedu kao krajnji rok za izmeštanje", rekao je još Dragić.
 
 
Zrenjaninci koji se bune zbog nesnosnog smrada ukazuju da zbog toga ne mogu da otvore prozore, da osećaju glavobolje i mučninu, a da im problem čine i štetne materije u vazduhu.
 
Udruženje "Stop Kafileriji" uputilo je pre nekoliko dana i pismo Petru Matijeviću, vlasniku kafilerije "Prekon" koja posluje u sastavu kompanije"Matijević", Petru Matijeviću zatraživši da reši problem i shvati ga ozbiljno.
 
Sinoć su na kapiji kafilerije ostavili i poruke gradskim čelnicima da preduzmu nešto i pomognu u rešavanju problema.
  • Patriote na delu

    27.07.2020 10:00
    U ovoj državi mnoge stvari su važnije od normalnog i ugodnog života većine građana. Sve dok se tako bezobzirno, a bez sankcija, pojedinci ili grupice budu ophodile prema svojim sugrađanima, neće biti dobro u ovoj naseobini. Ustvari biće dobro samo mutivodama, interesdžijama i sličnima. Za ovu državu treba sam narod da se potrudi, umesto da stavlja svoju sudbinu u ruke kao nekim liderima. Nepopustljivost u insistiranju na sprovođenju zakona, referendum i slično su moguća rešenja.
  • Deda

    26.07.2020 23:06
    Praziluk
    Pobegli sa sela u gradove pa gaje svinje i koze po dvorištima , nehigijena, smrad ,muve. Zakonom zabraniti držanje stoke po svim naseljenim mestima , sem po selima i to u strrogo kontroplisanim uslovima.,
  • DjakoN

    26.07.2020 10:48
    tuga...
    Povrsan narod resava povrsno problem... Smrde ovi na vlasti,kad se njih osobodimo onda vise nece biti smrada. A do tada uzivajte u smradu jel za to ste i glasali,a ako niste zna se gde se protestuje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.