Zrenjanin proglašen za Evropski grad sporta 2021.

Zrenjanin je proglašen za Evropski grad sporta 2021. godine, saopšteno je danas iz kabineta gradonačelnika.
Zrenjanin proglašen za Evropski grad sporta 2021.
Foto: 021.rs
Kako se navodi, to je potvrđeno u pismu koje je na adresu Grada Zrenjanina uputio Djan Frančesko Lupateli, predsednik Evropske asocijacije prestonica i gradova sporta (ACES Europe), sa sedištem u Briselu.
 
On je uputio čestitke tom gradu na priznanju i istakao da je Zrenjanin dobar primer sportske sredine koja sledi sve ciljeve istaknute i od strane "ACES Europe" i koja je razvila uzornu sportsku politiku sa raznovrsnim sadržajima, programima i aktivnostima.
 
Upućen je i zvaničan poziv čelnicima Zrenjanina da krajem godine, u Evropskom parlamentu u Briselu, prisustvuju svečanosti na kojoj će biti proglašena Evropska prestonica sporta za narednu godinu - Lisabon, a Zrenjaninu će biti uručena zastava i zvanje Evropskog grada sporta 2021. "Dobrodošli u 'ACES Europe' porodicu".
  • /

    06.08.2020 07:46
    /
    @da pojasnim
    hteo si reci 'lepa vest za beckerek'
    omasilo ti se za petrovgrad. nisi hteo namerno da ga omalovazavas
  • da pojasnim

    05.08.2020 21:14
    Svake godine u Evropi bira se jedan grad.
    To je lepa vest za Petrovgrad i nema potrebe da to omalovazavate kroz vase protracene hirove ,iako znamo da nam je sportski strucni kadar u rasulu,a gomila talenata.Bas steta.
    Pozdrav iz Novog Sada.
  • Zrenjaninac

    05.08.2020 16:20
    Super
    Bas mi je drago za moj grad! :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina