Za zrenjaninsku Jugoremediju ponuđeno 3,1 milion evra, odluka u ponedeljak

Zrenjaninska fabrika lekova Jugoremedija ima tri kupca, a najbolju ponudu na prodaji neposrednom pogodbom dao je u četvrtak Investicioni fond APS holding iz Švajcarske, tačnije njegova beogradska firma Prodžekt.
Oni su ponudili 3,1 milion evra.
 
Prema rečima stečajnog upravnika Radovana Savića, sada je na potezu Odbor poverilaca i od njega sve zavisi.
 
"Jugoremedija je prošla trnovit put sa prodajama i sada kada imamo kupce i konkretnu ponuđenu cenu, i dalje je neizvesno kakva će odluka biti. Jedan član Odbora poverilaca je bio za prodaju, drugi nije, tako da čekamo njihovu odluku u ponedeljak", objašnjava stečajni upravnik Jugoremedije Radovan Savić.
 
Kako nezvanično saznaje list "Danas", dodatni rok dat je jer traju pregovori između dva zainteresovana kupca.
 
Naime, švajcarski fond koji je dao najvišu ponudu ne namerava da zadrži farmaceutsku proizvodnju dok drugi ponuđač, beogradski Eurofoil Miška Obradovića, planira da proizvodi lekove.
 
U neposrednoj pogodbi za Jugoremediju učestvovale su beogradske firme Prodžekt i Eurofoil, kao i turski predstavnik Birgim grupe.
  • Laloš

    11.08.2020 18:37
    Akcije
    A moje akcije ?Ko će platiti !?
  • Iz Rusije s ljubavlj

    11.08.2020 07:54
    Pisi - propalo.
  • Inspektor Višekruna

    09.08.2020 17:30
    Sva sreća
    Sva sreća da su na vlasti oni koji su obećavali rešavanje 24 sporne privatizacije, među kojima je i ova firma!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina