FOTO: Tek otvorena fontana u Subotici već ima oštećenja, gradska uprava tvrdi da je korišćena nenamenski

Nekoliko dana nakon što je uklonjena zaštitna ograda gradilišta i svečano puštena u rad nova fontana u Subotici, nastala su oštećenja.
Nova parterna fontana, koja ima ukupno 77 prskalica raspoređenih u pet koncentričnih krugova, svečano je puštena u rad u utorak, 11. avgusta, piše portal Magločistač.
 
Gradonačelnik Bogdan Laban tom je prilikom rekao da je, zahvaljujući novoj fontani i uređenju trga, Subotica dobila izgled kakav grad te veličine i zaslužuje, a pre svega "na radost njenih građana".
 
Rekonstrukcija dela gradskog trga i izgradnja nove fontane trajali su od februara do avgusta, a vrednost investicije bila je 123,5 miliona dinara.
 
 
Nova fontana je izgrađena na mestu stare, Zelene fontane, koja je bila jedan od simbola Subotice. Građani i stručna javnost su se početkom godine pobunili protiv rušenja stare i izgradnje nove fonatane.
 
Mlaznice fontane, prema pisanju "Blica", rade kako treba, ali su betonske kocke na više mesta ulegle, o čemu svedoče i fotografije objavljene na društvenim mrežama. 
 
Dok u Gradskoj upravi poručuju da su oštećenja nastala zbog neprimerenog korišćenja prostora, građani dovode u pitanje kvalitet radova.
 
U Sekretarijatu za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj Subotice kažu da su sa žaljenjem konstatovali da su pojedinci fontanu koristili nenamenski.
 
"Molimo građane da ne ulaze u bazene sa plitkom vodom, ne postavljaju stvari iznad i u otvore mlaznica, ne protrčavaju kroz mlazeve, ne kreću se na rolerima, skejtbordovima, biciklima i drugim sredstvima za prevoz i rekreaciju kroz parterni deo fontane, ne ulaze u žardinjere, kao i da spreče svoju decu da to čine", navode u Gradskoj upravi.
  • @Andy S

    24.08.2020 07:09
    cao DR MR
  • drinka

    23.08.2020 20:53
    Sramota za veternicku firmu
  • Andy S

    20.08.2020 18:51
    AS cao!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina