Produžen pritvor vozaču koji se tereti da je izazvao nesreću u kojoj su poginule tri devojke, a teške povrede zadobili tinejdžerka i mladić

Nepuna dva meseca prošlo je nakon stravične saobraćajne nesreće koja se dogodila na putu Ruski Krstur – Kula, u kojoj su poginule tri mlade devojke, a teške telesne povrede zadobili mladić i tinejdžerka, a M. S. (23) iz Ruskog Krstura koji se tereti da je kao vozač tog automobila pod dejstvom alkohola sleteo s puta i dalje se nalazi u pritvoru.
Produžen pritvor vozaču koji se tereti da je izazvao nesreću u kojoj su poginule tri devojke, a teške povrede zadobili tinejdžerka i mladić
Foto: 021.rs
Pritvor za M.S. produžen je do 3. oktobra, piše Dnevnik
 
"Pritvor je produžen zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju na to da bi boravkom na slobodi, okrivljeni M. S. mogao uticati na svedoke koji još uvek nisu saslušani, i na taj način ometati istragu koja je u toku", rekli su za Dnevnik u tužilaštvu.
 
Pritvor se produžava i jer postoji osnovana sumnja da je okrivljeni izvršio krivično delo za koje je zaprećena kazna zatvora preko deset godina, a sam način izvršenja dela i težina posledica su doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.
 
Vozač, koji je u saobraćajnoj nesreći zadobio lakše povrede, pred Višim tužilaštvom u Somboru branio se ćutanjem.
 
Milica S. (14) iz Kule i Jovan V. (18) iz Ruskog Krstura, nakon stravične saobraćajne nesreće u kojoj su izgubljena tri mlada života, su u izuzetno teškom zdravstvenom stanju sa povredama opasnim po život, prevezeni iz Opšte bolnice u Vrbasu u Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine.
 
Kako je potvrđeno Dnevniku u toj zdravstvenoj ustanovi, Jovan V, koji je napunio 18 godina, prebačen je sa rehabilitacije u Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u somborsku bolnicu na dalje lečenje, a Milica S. je puštena kući.
 
Podsetimo, stravična saobraćajna nesreća koja je opštinu Kula zavila u crno dogodila se 5. jula, u noći između subote i nedelje, oko pola četiri, kada je  "reno megan", u kojem je bilo šestoro mladih, sleteo s puta. U trenutku nereće, niko od putnika nije imao vezan siguronosni pojas.
 
Na licu mesta poginule su Tatjana Gudz (15) i Božidarka Đukić (23), dok je Marija Fekete (17) izvučena iz auta živa, ali je preminula u bolnici, a Jovan V. (18) i Milica S. (14). zadobili su teške telesne povrede.Dva dana nakon te stravične saobraćjane nesreće Tatjana i Marija sahranjene su na novom groblju u Kuli, a Božidarka na groblju u Crvenki, gde joj žive roditelji i deo porodice. 
  • Vidra

    04.09.2020 01:19
    nulta tolerancija
    Naš zakon jako blago postupa prema pijanim divljacima. Možda zato što su rodom iz sličnih krajeva kao sudije, tužioci i političari. Bitno da neki Despoti Vranići i sličan ološ ranije izlazi iz zatvora.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina