U Zrenjaninu otkriveno 100 hekatara uzurpiranog državnog zemljišta

Poljočuvari u Zrenjaninu otkrili su sinoć još oko 100 hektara uzurpiranog državnog poljoprivrednog zemljišta, a vrednost kukuruza koji će sa te zemlje biti ubran je oko osam miliona dinara, izjavio je za agenciju Beta koordinator Poljočuvarske službe Branislav Lazić.
U Zrenjaninu otkriveno 100 hekatara uzurpiranog državnog zemljišta
Foto: 021.rs
On je rekao da je uzurpirano zemljište pronađeno u atarima katastarske opštine Klek i podsetio da su nedavno poljočuvari otkrili oko 500 hektara uzurpiranog poljoprivrednog zemljišta - najviše u Knićaninu, a zatim i u atarima Botoša i Banatskog Despotovca i da je vrednost tih useva između 25 i 30 miliona dinara.
 
Lazić je rekao i da su poljočuvari sinoć kraj uzurpiranog zemljišta postavili table i da će tamo danonoćno dežurati, kao i da očekuju da će za dan - dva početi i berba kukuruza koji je, kako je naveo, odličnog kvaliteta.
 
"Javljaju nam se poljoprivrednici, domaćini, koji pozdravljaju ovakve naše akcije i ukazuju nam da su godinama bili na muci, ali se pitaju i zašto u te akcije nismo krenuli ranije", naveo je Lazić.
 
Naglasio je da će sav rod koji se sa uzurpiranog zemljišta skine biti predat nadležnima, a da će od toga koristi imati i Grad Zrenjanin.
 
"Novina je u tome što će sve kamione sa njive do odredišta pratiti član komisije za licitaciju zemljišta zajedno sa poljočuvarem i otkupljivačem sa urednim otpremnicama, što do sada nije bio slučaj", kazao je on.
  • zz

    13.10.2020 16:06
    to su bokici iz kleka,najveci kauboji u vojvodini
  • okupacija

    11.09.2020 23:47
    isplativa
    po kojega oslobodioca,bre
  • bocca

    11.09.2020 21:02
    Puno toga je ovde nejasno. Verujem da se radi o državnom zemljištu. Kako to da je dobro zemljište (na njemu je kukuruz odličnog kvaliteta) ostalo neizdato na licitaciji? Ako je i bilo opravdanih razloga za neizdavanje u zakup, kako je moguće da 4 meseca vegetacije to niko nije primetio?!? ovde najpre treba kazniti ljude koji predstavljaju državu. Seljaku koji je posejao i dobio “odličan” kukuruz pre bi trebalo zahvaliti zato što njiva nije ostalo u parlogu,tj pod korovom, koji se godinama kasnije ne bi mogao uništiti!!!
    Do sada 600 hektara neizdatog i neobrađenog zemljišta samo u Zrenjaninu. Pa to su ogromni gubitci za lokalne samouprave!!! Ali ne, oni će juriti seljaka!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina