Počinje Palićki festival

Festival evropskog filma Palić počinje danas, 12. septembra i trajaće do 18. septembra na Paliću i u Subotici, u organizaciji Otvorenog univerziteta Subotica.
Počinje Palićki festival
Foto: Pixabay
Festival se ove godine održava u bioskopu "EuroCinema" i "Art bioskopu Lifka" u Subotici, kao i bioskopu "Abazija" na Paliću.
 
Biće otvoren svečanom ceremonijom u bioskopu "EuroCinema", na kojoj će glumica Mirjana Karanović primiti nagradu "Aleksandar Lifka" za doprinos evropskoj kinematografiji.
 
Festivalski program otvoriće film "Ime naroda" reditelja Darka Bajića, u produkciji kuće Zillion film i uz pokroviteljstvo Vlade Vojvodine.
 
Ovo ostvarenje je istorijska saga o Svetozaru Miletiću, uglednom advokatu, nekadašnjem gradonačelniku Novog Sada i jednom  od najznačajnijih i najuticajnijih srpskih političara u Austrougarskoj druge polovine 19. veka. 
 
U glavnom takmičarskom programu, uz "Ime naroda" će se naći još 11 evropskih ostvarenja.
 
U okviru 27. festivalskog izdanja posetioci će imati priliku da na samom festivalu, ali i putem sajta www.palicfilmfestival.com glasaju za najbolji film i Gorki list nagradu publike.
  • InaNS

    13.09.2020 21:25
    Da li su bioskopi na otvorenom?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.