Osuđen na sedam godina za pokušaj ubistva sestre šrafcigerom

Žarko Š. (30) iz Bačke Palanke, koji je okrivljen da je pretprošle godine prebio i izbo na ulici sestru D. Š. (22) i tako pokušao da je ubije, osuđen je u novosadskom Višem sudu na sedam godina zatvora, uz zabranu prilaska i komunikacije s njom tri godine od izlaska s izdržavanja kazne.
Osuđen na sedam godina za pokušaj ubistva sestre šrafcigerom
Foto: 021.rs
Prilikom obrazlaganja presude, predsedavajuća veća sudija Nataša Vojnović kazala je da je sud pri odmeravanju kazne imao u vidu da je okrivljeni već šest puta prekršajno i krivično odgovarao zbog svojih postupaka s elementima nasilja, prenosi "Dnevnik".
 
Branilac okrivljenog Marko Stajčić, advokat iz Bačke Palanke, u završnoj reči je ocenio da on nije ima nameru da ubije i da je bio pod uticajem alkohola u spornim momentima.     
 
Optuženi je, na otvaranju pretresa, izneo odbranu i rekao da ne zna da je ubo sestru.
 
"Prethodno sam se vratio sa sezonskog posla, pod uticajem alkohola. Zakačio sam se oko para s ocem, koji je pozvao policiju, pa sam seo na bicikl da se provetrim, ne sačekavši patrolu", kazao je optuženi i dodao da je tada sreo sestru.
 
"Ja sestri, koja je naišla u tom momentu, vraćajući se s posla, nijednom nisam rekao da ću je ubiti, niti sam joj prethodno pretio. Ja jesam nju rukom udario, ona je mlatarala rukama i pri tome smo se grebali", opisivao je sukob.
  • Mm

    13.09.2020 12:54
    Jel to sto je on vec 6 puta krivicno gonjen olaksavajuca okolnost? Samo 7 godina za pokusaj ubistva osobi koja je konstantino nasilna? Izaci ce za 3 i zavrsiti posao.
  • Pravedna

    13.09.2020 11:29
    Ova sudija je car. Zapamtite joj ime.
  • mile srafciger

    13.09.2020 10:36
    Vidi li se na onom snimku srafciger da ne kazem odvijac ?
    ne ?
    uppsssss otezavam rad nadleznih organa i narusavam ugled PU Novi Ssd i nacelnika licno :-)))))))))

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".