Više od 300 Zrenjaninaca potpisalo zahteve u sklopu akcije "Da smradovi odu"

Više od 300 Zrenjaninaca potpisalo je četiri zahteva formulisana tokom akcije "Da smradovi odu".
Više od 300 Zrenjaninaca potpisalo zahteve u sklopu akcije "Da smradovi odu"
Foto: 021.rs
Građanski preokret je danas predao Gradskoj upravi Zrenjanina potpise koji su stigli elektronskim putem, pridružujući ih potpisima koji su prikupljeni na protesnom okupljanju 21. avgusta u centru tog grada.
 
Prvi zahtev se odnosi na smrad iz česmi i slavina, odnosno "čuvenu" zrenjaninsku vodu. Traži se rasvetljavanje svih detalja propalog posla u vezi s "fabrikom vode" i jasno isticanje odgovornih lica za taj fijasko, navodi Građanski preokret.
 
Drugi zahtev je da se trajno zabrani rad lokalne kafilerije koja već godinama širi nesnosan smrad i zagađuje vazduh.
 
"Treći zahtev je da se zabrane radovi na izgradnji fabrike automobilskih guma Linglong jer se izvode na osnovu protivzakonito dobijenih građevinskih dozvola, bez procene uticaja na životnu sredinu", ističe Građanski preokret.
 
Dodaju da se četvrti zahtev odnosi na odlazak figurativnih smradova. Traži se da zaposleni u stručnim službama državne uprave i lokalne samouprave prestanu da rade po političkom diktatu vladajuće stranke i da se okrenu savesnom postupanju, u skladu sa zakonom i javnim interesima.
  • Prvi pravi botfucker

    17.09.2020 18:22
    Зрењанин има 105.000 становника...
  • Marko

    17.09.2020 14:39
    Ni sama opština Zrenjanin ne zna šta je u njeno ime potpisano sa Kinezima! Slobodno pitajte. Pojma nemaju jer čm je vrh države potpisao ugovor fascikla je sklonjena.
  • Обсервер

    17.09.2020 12:06
    Касно Марко......
    Па сад је касно, имали сте скоро изборе, могли сте да се отарасите ''Смрадова'', сада се мало стрпите......

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.