Zrenjanin dobio "Aveniju Linglong" po kineskoj fabrici guma

Odbornici Skupštine grada Zrenjanina odlučili su danas da se naziv opštinskog puta kroz radnu zonu Jugoistok u tom gradu nazove "Avenija Linglong".
Takva odluka doneta je na osnovu izmene odluke o kategorizaciji opštinskih puteva i ulica na teritoriji grada Zrenjanina kojom je državni put IB reda broj 13 - kroz radne zone Jugoistok 1 i 2 (izgrađen deo obilaznog puta oko Zrenjanina) izmenjen i sada glasi "Avenija Linglong".
 
Kako se u obrazloženju odluke navodi, izmena naziva navedenog opštinskog puta u značajnoj meri doprinosi daljem unapređenju lokalno-ekonomskog razvoja grada.
 
U toj radnoj zoni kompleks proizvodnih pogona za proizvodnju pneumatika sa pratećom infrastrukturom gradi kineska kompanija "Linglong tire".
 
Protiv ove odluke bili su odbornici Demokratske stranke Srbije i Dosta je bilo.
 
A šta je sporno kod ove fabrike, a na šta su u proteklom periodu ukazivali u NVO "Građanski preokret" možete čitati u našem tekstu OVDE.
  • Jeste

    19.09.2020 09:48
    Da li je iko procitao ugovor o izgradnji ove "fabrike"?
    Linglong u prvih PET FAZA izgradnje gradi iskljucivo magacine i distributivni centar. To jest uvoze gotove gume, tu ih lageruju i odatle prodaju u Evropi. Tek ako vide da su uspeli da se probiju na trzistu sesta faza je fabrika traktorskih guma, sedma faza fabrika guma za teretnjake a osma faza gradnja guma za automobile. Ali ta gradnja guma je planirana tek tamo posle 2035 godine!!!
    Znaci nema proizvodnje! Samo uvoz!
    Bolje i da ne proizvode kada vidimo kako drze RTB Bor! Radi radi radi dok ne eksplodira!
    Kad ce pijaca voda u Zrenjanin???
  • Lecce

    19.09.2020 08:09
    Bolje da su nazvali ulicu SIE SAJKE
  • StAV

    18.09.2020 18:58
    srbijica
    Rasadnik ulizica.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".