Osuđen na osam godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja devojčice

Viši sud u Novom Sadu osudio je danas na osam godina zatvora Peru D. iz Bačke Palanke zbog obljube i nedozvoljenih polnih radnji nad devojčicom koja je tada imala 11 godina.
Osuđen na osam godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja devojčice
Foto: 021.rs
On je prvostepenom presudom obavezan i da devojčici isplati 300.000 dinara zbog duševnih bolova usled povrede ljudskog dostojanstva i to u roku od mesec dana od pravosnažnosti presude, pod pretnjom prinudnog izvršenja.
 
Kako je saopštio Viši sud u Novom Sadu, za produženo krivično delo obljuba nad detetom dobio je sedam godina zatvora, a za produženo krivično delo nedozvoljene polne radnje dve godine, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od osam godina zatvora.
 
Osuđeni nije danas došao na izricanje presude. Suđenje je bilo zatvoreno za javnost radi zaštite devojčice.
 
Osuđen je po optužnici da je devojčicu seksualno zlostavljao tokom nekoliko meseci 2017. i 2018. godine u svojoj kući u Bačkoj Palanci. 
 
On, prema stavu veća kojim je predsedavala sudija Ivana Josifović, tokom čitavog postupka nije pokazao ni trunku saosećaja.
 
"Shodno Zakoniku o krivičnom postupku kao i Konvenciji Saveta Evrope o zaštiti dece od seksualnog iskorišćavanja i seksualnog zlostavljanja, sud je oštećenoj dosudio naknadu nematerijalne štete za duševne bolove zbog povrede ljudskog dostojanstva, koje svaki čovek pa tako i svako dete stiče samim rođenjem, bez obzira na pol, rasu, nacionalnu pripadnost i niko nema pravo da mu ga oduzima niti povređuje, a seksualno nasilje je jedan od najtežih vidova narušavanja ljudskog dostojanstva koje stvara zastrašujuću, neprijateljsku, ponižavajuću atmosferu do koje je dovelo ponašanje okrivljenog i očigledno objektivna nemoć maloletne oštećene da ga u tome spreči, suprotstavi se ili nekome prijavi. Zbog svega toga, sud je poslao jasnu poruku da svako dete ima jednako pravo na detinjstvo, a da će onom detetu koje možda i nema adekvatnu zaštitu od strane porodice i okoline, zaštitu dati Zakon i Sud", navodi se u saopštenju Višeg suda u Novom Sadu.
  • Marija NS

    24.09.2020 02:22
    mnogo
    Al su sudovi postali strogi ,mislim. Ljude posle zatvora ceka nezaposlenost i siromastvo uglavnom i postaju socijalni slucajevi u najmanju ruku, umesto da se skoro sve resava nekom medijacijom ili dogovorom, koji tu ne postoji, mislim.
  • Ftn

    23.09.2020 14:16
    Rrr
    Zasto tako malo? Za 100g marihuane 5g gde je tu logika?
  • @Slanina

    19.09.2020 07:36
    Ima popust na količinu, takva je ponuda. Nije znao za dva plus jedan, da je znao i treći put bi, za dva silovanja, treće mu je gratis. To dete će možda zauvek dok je živo patiti zbog ovog i život mu sigurno nikad neće biti kakav je trebao biti da joj se ovo desilo. Ovom pet godina ništa neće smetati, jer sigurno neće više robijati (bolje reći živeti na tudj račun).
    Ove kazne su sramota za dete i njegovu porodicu, bolje da ništa ni ne osude nego ovo, ispadne da toliko vredi njeno zlostavljanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Vozom do Bečkereka - evo sa'će

Pre nekoliko godina Vlada Srbije je ukinula i demontirala pruge u ukupnoj dužini od oko 700 kilometara, od čega je više od 430 kilometara bilo položeno po Vojvodini.