FOTO: Tri dana posle požara i smrada koji se osetio i u Novom Sadu, gust oblak dima i dalje na deponiji u Staroj Pazovi

Gust oblak dima i dalje je vidljiv na centralnoj deponiji u Staroj Pazovi koja je gorela pre tri dana, a od koje su dim i smrad dopirali čak do Novog Sada.
Kako je javila pazovačka "Čistoća", požar je lokalizovan još 22. septembra, međutim ova deponija u blizini autoputa Beograd-Novi Sad, udaljena nešto manje od 40 kilometara od Novog Sada, i dalje se dimi, pa je moguće da se u nekim delovima grada još uvek osećaju zapaljena plastika i guma u vazduhu.
 
Foto: Tviter/Gari u Beogradu
 
Prve kuće u Staroj Pazovi udaljene su tek nešto više od dva kilometra od ove deponije. 
 
Kako je 22. septembra javila Radio-televizija Stara Pazova, u gašenju požara učestvovala je vatrogasna brigada iz Stare Pazove uz pomoć mehanizacije i ljudstva JKP "Čistoća". U toku večeri požar je lokalizovan.
 
Nadležni se još uvek nisu oglašavali u vezi sa uzrokom požara. 
 
 
Foto: Tviter/Gari u Beogradu
Inače, ova deponija gorela je i 2018. godine.
 
Ekolozi već godinama upozoravaju na česte požare na deponijama u Srbiji koje imaju velike posledice na životnu sredinu. Štetni efekti se mogu javiti i sa godinama zakašnjenja.
  • bora

    28.09.2020 10:51
    kao kafilerija
    Smrad u Rumenci koji sam osetio nije bio miris paljevine o nije bilo ni dima
    osetio se smrad koji nastaje pri raspadanju organskih materija dosta ostar miris.
  • meri

    28.09.2020 09:14
    ...
    Nažalost, paljenje deponija je stalna praksa u mnogim mestima.
    Konkretno, u Žablju se deponija redovno pali, građani se bune, ali niko ne reaguje. To nije 3 dana, to je redovno, tako da celo selo ne može da diše, prozori ne mogu da se otvore, i nikom ništa.
    Tako da... Nažalost, ništa čudno
  • Usmrdjena Vojvodina

    27.09.2020 22:19
    3 dana? Mislite 30 godina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.