Zrenjaninci večeras ponovo dobijaju vodu iz nove fabrike

Zrenjaninsko preduzeće "Vodovod i kanalizacija" saopštilo je da će noćas vodosnabdevanje grada ponovo preuzeti postrojenje za prečišćavanje vode.
Zrenjaninci večeras ponovo dobijaju vodu iz nove fabrike
Foto: Pixabay
Kako su naveli, u noći između ponedeljka i utorka, oko 1.00 posle ponoći, doći će do prekida vodosnabdevanja na teritoriji celog grada, kako bi se tehnički prebacilo vodosnabdevanje grada sa "Vodovoda i kanalizacije" na postrojenje za prečišćavanje pitke vode.
 
Prema najavama iz postrojenja, sat vremena od momenta preuzimanja vodosnabdevanje će u potpunosti biti normalizovano na teritoriji celog grada. Voda iz gradskog vodovoda, zbog nedozvoljene količine arsena, zabranjena je za piće još 2004. godine.
 
Ugovor za uslugu prečišćavanja pijaće vode - fabriku vode, između grada Zrenjanina, odnosno javno komunalnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" i italijanske kompanije "Gruppo Zilio" potpisan je 12. februara 2015. godine i tada je rečeno da će Zrenjaninci dobiti zdravu vodu za osam meseci.
 
Postrojenje je puštano u probni rad, u nekoliko navrata, ali je zbog tehničkih problema, prestajalo sa radom, a 3. jula ove godine JKP "Vodovod i kanalizacija" doneo je odluku o preuzimanju vodosnabdevanja zbog problema sa pritiskom vode u gradskoj vodovodnoj mreži.
 
Rok da postrojenje za prečišćavanje vode - fabrika vode u Zrenjaninu ispuni obaveze istekao je 21. jula ove godine. Zrenjaninci od početka jula u slavinama imaju žutu vodu iz Vodovoda koja sadrži arsen.
  • bora

    29.09.2020 06:43
    jao opet zagadjena
    Po koji put?
  • ti

    28.09.2020 23:56
    si
    moja benzina
  • Zoo Smrdija

    28.09.2020 20:41
    Ovaj zRenjanin je lakmus papir idiotizma naroda Vojvodine. Zuta voda iz slavine vec decenijama i oni glasaju i cute. Nisam razmazen ali ovakvo ponizavanje je dno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.