Građanski preokret: Fabrika vode u Zrenjaninu nezakonito uključena

Zrenjaninsko preduzeće "Vodovod i kanalizacija" saopštilo je da je fabrika vode napokon preuzela vodosnabdevanje, nakon nekoliko prekida probnog rada zbog "tehničkih problema", a zrenjaninski Građanski preokret upozorava da je to učinjeno bez pravnog osnova ili na osnovu "nezakonitog ugovora koji se krije od javnosti".
Građanski preokret: Fabrika vode u Zrenjaninu nezakonito uključena
Foto: 021.rs
Svi ugovori i sporazumi koje je "Vodovod i kanalizacija" iz Zrenjanina imalo s konzorcijumom "Grupe Zilio" iz kojeg je proistekla firma "Fabrika vode doo", navode u Građanskom preokretu, istekli su, a javnosti nije poznato da je sproveden novi postupak za pružanje usluge prečišćavanja pijaće vode.
 
"Opravdana je sumnja da je u pitanju nastavak nezakonitih radnji u vezi s poslovima vodosnabdevanja u Zrenjaninu, zbog kojih je Građanski preokret pre godinu dana podneo krivične prijave protiv tadašnjeg gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića, direktora vodovoda Predraga Bodiroge i još četiri povezana lica, a početkom ove godine i protiv ministra privrede Gorana Kneževića zbog podstrekavanja na krivična dela", navodi se u saopštenju ovog udruženja građana.
 
Građanski preokret poziva pravosudne organe, a pre svega nadležno tužilaštvo, da konačno reaguju i spreče "protivzakonite i kriminalne radnje javnih funkcionera i s njima povezanih lica", kako bi javni resursi bili zaštićeni od dalje zloupotrebe.
 
Podsetimo, voda iz gradskog vodovoda u Zrenjaninu, zbog nedozvoljene količine arsena, zabranjena je za piće još 2004. godine.
  • napisi_komentar

    30.09.2020 13:37
    kao prvo, to novo postrojenje ne zadovoljava potrebe grada i voda ni dan danas nije za piće jer se voda iz novog postrojenja meša sa starom i tako distribuira gradu...postoji greška još u projektu i u ugovaranju za koju niko i nikada neće odgovarati...ovo sada je mlaćenje prazne slame...ako su stvarno zainteresovani za građane Zrenjanina, onda treba da krenu od samog početka, da se vidi ko je napravio grešku u projektu, ko u ugovaranju, zašto te greške nisu ispravljene i da odgovorni za to odgovaraju i plate za svoje greške...i naravno da za sve novce koje su proneverili i oprali kroz ovaj falični projekat naprave postrojenje koje će ovog puta biti dovoljno ne samo za grad, nego koje će imati bar 20% veći kapacitet od potrebnog...
  • gradjaninX

    29.09.2020 19:47
    Vazi, sve sto Građanski preokret kaze, a oni da nose vodu svima u Zrenjaninu dok traje isterivanje sitnih crevca zarad isterivanja sitnih crevca...Ti ljudi garant imaju vodu i nije uopste briga za Zrenjanin i Zrenjanince.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina