VIDEO: U Stajićevu kod Zrenjanina gori voda u česmama, u "Vodovodu" kažu da meštani znaju za metan

Na društvenim mrežama je objavljen snimak kako gori voda iz česme seoskog vodovoda u Stajićevu.
VIDEO: U Stajićevu kod Zrenjanina gori voda u česmama, u "Vodovodu" kažu da meštani znaju za metan
Foto: Pixabay
Zrenjaninski "Vodovod i kanalizacija" je na to odgovorio ukazavši da meštani sela znaju da u vodi ima metana koji je zapaljiv, a da u većim količinama može izazvati i eksploziju.
 
 
Rukovodilac službe informisanja u tom preduzeću Siniša Gajin, rekao je da u zemljištu južno od Zrenjanina ima gasova, među kojima i metana, što "svi meštani znaju od kada postoji sistem vodosnabdevanja".
 
Gajin je rekao da je izgradnjom vodotornja ili prizemnog rezervoara metana uklonjen iz vode u svim selima, osim u Stajićevu i Belom Blatu, gde se na tome još radi.
 
U Stajićevu je na izvorištu, odakle se to selo snabdeva vodom, "ugrađena automatika koja kontroliše ispuštanje gasova", ali se, kako ukazuju iz "Vodovoda", "ipak desi" da taj gas ostane u vodi koja se distribuira potrošačima. Zbog metana u vodi se preporučuje provetravanje prostorija gde se upotrebljava voda i da bude otvoren prozor kupatila, preporučio je "Vodovod". 
  • Куп је битан

    07.10.2020 14:46
    Ватрена вода.
  • jova limanac

    07.10.2020 07:12
    Ovako je nekad bilo i u Kulpinu, sećam se da sam se kao klinac isto ovako igrao kao na snimku, samo tad nije bilo mobilnih telefona sa kamerama da to ovekovečim
  • StAV

    07.10.2020 05:45
    Ludilo
    I posle placate tempiranu bombu u kucama

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina