Priveden Apatinac koji se sumnjiči da je presretao taksiste zbog migranata

Policija u Somboru je identifikovala i saslušala četrdesetpetogodišnjeg Apatinca koji se sumnjiči da je preprečio put dvojici taksista dok su prevozili migrante.
On je priveden na saslušanje, nakon čega je pušten kući, a Tužilaštvo će odlučiti o kvalifikaciji krivičnog dela.
 
Takođe, kako prenosi Radio Dunav, Osnovnom javnom tužilaštvu u Somboru podneta je krivična prijava protiv četrdesetpetogodišnjaka iz Apatina zbog zaustavljanja taksi vozila sa migrantima.
 
Krivična prijava je podneta po službenoj dužnosti zbog sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanja sigurnosti, član 138-KZS, i lažnog predstavljanja, član 329 KZS. On je, kako se navodi, 29. septembra u popodnevnim satima, na raskrsnici Dimitrija Tucovića i Somborske ulice u Apatinu, presreo dva taksi vozila iz Sombora koja su prevozila migrante, verbalno ih napao i uz pretnju fizičkom silom iste vratio put Sombora.
 
Slučaj je policiji prijavio dispečer somborske taksi službe "Pink", na poziv vozača P. R. (62) i C. D. (67) koji su tog dana upravljali vozilima.
 
Za delo koje mu se stavlja na teret predviđena je novčana kazna ili kazna zatvora do tri godine.
 
Podsetimo, na snimku incidenta o kojem je 021.rs prvi izvestio vide se izbeglice i taksisti, a u pozadini se čuje glas koji im preti da će im razlupati vozila ukoliko ne odu iz Apatina, pri čemu vređa na rasnoj osnovi putnike. Više o tome na OVOM LINKU.
 
Potom je Koalicija za zaštitu dece izbeglica i migranata od zlostavljanja i zanemarivanja podnela krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Somboru zbog incidenta u Apatinu.
 
Na žalost, kako su dodali, ovaj incident ne predstavlja usamljeni slučaj neprihvatljivog ponašanja prema deci izbeglicama i migrantima u Srbiji. Više o tome čitajte na OVOM LINKU.
  • Komifo

    09.10.2020 10:20
    Udario migrant na migranta, prošla tura pristiglih se uplašila da će i ovi probati da se ugrade u mahanje s tri prsta.
  • Gloginje

    09.10.2020 10:19
    Ringišpil
    @heh
    Derane bolje da čistimo štale Austro-Ugarskim plemićima nego da nam žene j*** Turci 500 godina, pri tom mi naše pretke znamo, ne znam da li isto možete da kažete i vi sa druge strane Dunava...Dečko, većina je podržavala Miloševića a ako si bio dete od 5 god tada neznam čemu se ti koprcaš sitna ribice...

    Kako bilo ako zaustavljaš svoje komšije jer voze taksi i zarađuju(bez obzira ko je stranka) treba da odgovaraš za postupke i da budeš kažnjen u skladu sa zakonom...
  • heh

    09.10.2020 00:23
    Pa vojvodjanerska kultura, sta drugo da se ocekuje od nekoga ciji su preci, u najbolju ruku, cistili stale ugarskim plemicima? To su isti oni koji su jogurt revolucijom podrzali Milosevica, stoga i ne cudi takav odnos pre arapskim migrantima. Da su makar kao iz Like bili ugledni oficiri i vojskovodje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".