Humani građani za manje od mesec dana obezbedili dugoročno lečenje za dvogodišnju Đinu iz Sivca

Žitelji Sivca su uz podršku pojedinaca, preduzeća i ustanova sa strane, za nepunih mesec dana prikupili više od četiri miliona dinara za lečenje svoje male sugrađanke, Đine Zejak (2), obolele od encefalitisa.
Prikupljanje pomoći posredstvom fondacije "Budi human" počelo je 10. septembra, a samo 10 dana kasnije organizatori akcije "Ujedinimo se i pomozimo našoj Đini" objavili su da je obezbeđeno potrebnih tri miliona dinara za lečenje devojčice u naredne dve godine, pišu Novosti.
 
Sivčani i njihovi prijatelji se, međutim, tu nisu zaustavili, nego su produžili sa skupljanjem novca jer će Đinino lečenje od teških posledica encefalitisa biti dugoročno.
 
"Prvog oktobra komisijski smo otvorili kutije, u kojima je bilo ukupno 4.180.004 dinara i 45 evra. Sav novac je uplaćen na račun Fondacije. Kutije su bile postavljene u Sivcu, Crvenki, Kuli, Kruščiću, Čonoplji, Odžacima, Vrbasu, Somboru i drugim mestima", saopštio je Milinko Džuver, administrator fejsbuk-grupe za pomoć Đini.
 
Dragan Lazarević iz Sivca, vlasnik kasačkog konja, ispunio je obećanje dato početkom septembra - da će nagradu koju osvoji njegov ljubimac na prvom sledećem takmičenju donirati za Đinino lečenje. Njegov konj, zvani San Siro, osvojio je 26. septembra prvo mesto u Subotici. Pomoć za Đinu uplatio je i trener šampionskog konja, Antun Horvatski iz Tavankuta.
 
Za nju je 22. septembra u Sivcu priređeno stendap veče, na kojem je prikupljeno 98.000 dinara, a 26. septembra na Humanitarnom bazaru u centru sela 298.160 dinara. U Kuli je KK Hajduk organizovao "Šutiranje trojki", a Srpska pravoslavna crkvena opština iz Filingen-Šveningena u Nemačkoj uplatila je za Đinu 1.500 evra. Novčanu pomoć, čiju vrednost nije želeo da otkrije, poslao je i Sivčanin Drago Sinđić, biznismen i državni prvak u tajlandskom kik-boksu u Kanadi.
  • saruman

    14.10.2020 00:21
    I još pdv uzima stoka na sms....strašno jezivo ss divizije
  • Barbara

    11.10.2020 19:14
    Sta da kazem
    Ja toliko dugo vec ucestvujem u prikupljanju pomoci za obolelu decu... ja sam se umorila... A, od drzave nista nikome od njih...
  • Mico

    11.10.2020 13:13
    Za nasu decu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina