Deo plafona pao na učenicu za vreme nastave u zrenjaninskoj školi, inspekcija zabranila korišćenje učionice

Deo plafona obrušio se danas oko 9 časova u učionici u toku nastave i povredio jednu učenicu u Ekonomsko-trgovinskoj školi "Jovan Trajković" u Zrenjaninu.
Deo plafona pao na učenicu za vreme nastave u zrenjaninskoj školi, inspekcija zabranila korišćenje učionice
Foto: Pixabay
Urušavanje plafona dogodilo se u učionici u toku drugog časa kada je u njoj bilo učenika. Jedna učenica je zadobila lake telesne povrede.
 
"Došlo je do otpadanja dela maltera sa plafona. Učionica se nalazi na trećem spratu u potkrovlju. Prilikom pada dela maltera došlo je do lakše povrede jedne učenice. Iako učenica nije imala vidljive povrede, odmah su obavešteni roditelji, uz insistiranje da se izvrši lekarski pregled. Konstantovano je da su u pitanju lakše povrede i da je učenica dobro. Nakon nezgode, učenici su zajedno sa profesorom, bezbedno napustili učionicu", rekla je za "Blic" direktorka ove škole Dragoslava Golušin.
 
Kako dodaje, obavešteni su nadležni organi, Policijska uprava Zrenjanin, građevinska inspekcija, Agencija za bezbednost i zdravlje na radu i prosvetna inspekcija. Učionica je zatvorena za upotrebu, sve dok se ne izvrši popravka i provera bezbednosti plafona u celini.
 
Incident je oko 10 sati prijavljen policiji u Zrenjaninu čiji su pripadnici potom obavili uviđaj na licu mesta. 
 
U Opštoj bolnici "Đorđe Jovanović" rekli su da je učenica zatražila lekarsku pomoć, te da su konstatovane lake telesne povrede i da je puštena kući.
 
Načelnik Odeljenja inspekcija Gradske uprave Zrenjanina Milan Jovanov kaže da je građevinska inspekcija izašla na teren, da je zabranila korišćenje te učionice i naložila proveru stanja plafona.
  • Pa

    20.10.2020 13:45
    Pa
    Pa šta da održavam starudiju...više košta nego dase novo napravi e svašta sa budalama. Od babe devojka nebiva samo da zaista neko neizgubi život zbog tih gluposti e tada....?
  • Ma

    20.10.2020 12:46
    Bravo
    Samo vi pravite stadione i aerodrome a prosveti cigle na glavu
  • Mare

    19.10.2020 15:30
    Skole i bolnice u fazi raspadanja, ne rade toaleti, nema papira i sapuna ali se zato ne štedi na stadionima, novogodisnjim jelkama i drugim nasusnim potrebama. O Srbijo medju sljivama...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".