Lovcu u Kupusini jelen preoteo pušku i utekao

Tridesetosmogodišnjem lovcu D.P iz Kupusine u nedelju je tokom lova u Kupusinskom ataru jelen kapitalac oduzeo pušku rogovima.
Lovcu u Kupusini jelen preoteo pušku i utekao
Foto: Pixabay (ilustracija)
Kako navodi portal radiodunav.com, ovaj neobičan incident se dogodio u nedelju, 18. oktobra tokom lova na sitnu divljač. 
 
Prema rečima očevidaca, grupa lovaca se kretala kroz polje kukuruza kada je na njihovog kolegu u punom trku naleto jelen kapitalac, težak 300 kilograma. Kupusinac je u nameri da se zaštiti ispred sebe gurnuo pušku čiji se kaiš zapetljao u rogove.
 
"U pitanju su bili trenuci, da nije postavio pušku, sigurno bi nastradao", tvrde njegove kolege. 
 
Rezultat ove situacije na kraju je bio povoljan za obojicu. Živi i bez povreda, lovac i jelen će do kraja života pamtiti ovaj susret, jedan zbog gubitka lovačke puške, a drugi jer je preživeo i ovaj vredan trofej odneo na svojim rogovima.
 
Iz kupusinskog lovačkog udruženja "Fazan" navode da ovakav događaj u njihovom društvu nikada nije zabeležen. 
 
"Ovo se nikada nije dogodilo. Drago nam je da je kolega prošao bez povreda, a opet trebalo da apelujemo na građane da obrate pažnju ukoliko u ataru pronađu oružje, da ga donesu u udruženje. Teško je zamisliti da jelen još uvek trči naoružan kroz atare, pušku je sigurno već odbacio", tvrde lovci.
  • Čovek iz samoposluge

    22.10.2020 12:27
    Odgovor lovcu Joci
    Kada se jelenje đeso i meso divljači bude prodavalo u celofanu nek i lovac Joca kupi.
    Nikad mi nije bilo jasno Kako neko može kroz nišan da gleda živog lepog stvora i da puca u njega treba vas sve po hapsi ti počevši od toga pa sve na gore.
  • Trt

    22.10.2020 12:04
    Ako se sprovodi po pravilima i uz obnavljanje životnijskog fonda, realno nemam ništa protiv lova kao lova - međutim, to kao 'hobi' može da bude zanimljivo samo psihopatama. Niko normalan neće trošiti svoje slobodno vreme da iz sporta puca na životinje, i takve likove treba zaobilaziti u širokom luku.
  • Toma

    22.10.2020 09:35
    oprez
    na slobodi je opasan jelen, naoruzan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina