"Građanski preokret" tužio Gradsku upravu Zrenjanina zbog Linglonga

Lokalno udruženje građana "Građanski preokret" tužio je gradsku upravu Zrenjanina Upravnom sudu zbog davanja saglasnosti na studiju o proceni uticaja buduće kineske fabrike automobilskih guma Linglong na životnu sredinu.
"Građanski preokret" tužio Gradsku upravu Zrenjanina zbog Linglonga
Foto: Pixabay
Građani tužbom traže poništaj ovakvog rešenja gradske uprave jer ga smatraju nezakonitim zato što gradska uprava nije ni nadležna za donošenje ovakvog dokumenta.
 
"Zato što nije postupao po pravilima postupka i zato što je onemogućio tužioca i druge građane da učestvuju u javnoj raspravi o studiji. Gradska uprava grada Zrenjanina je 1. oktobra ove godine donela rešenje kojim je dala saglasnost na studiju o proceni uticaja na životnu sredinu investitora Linglong, iako je prošle godine isticala svoju nenadležnost za taj postupak. Obezbeđenje Skupštine grada Zrenjanina, a zatim i policija, sprečili su 4. septembra ove godine zainteresovane građane da prisustvuju zakazanoj javnoj raspravi o toj studiji", navode u ovoj inicijativi.
 
Kako dodaju, ni studija o proceni uticaja na životnu sredinu, ni rešenje o davanju saglasnosti na nju ne sadrže odgovore na pismeno postavljana pitanja o konkretnim merama koje će biti preduzete da bi se merile i sprečile štetne emisije ove planirane fabrike guma. 
 
"Oba dokumenta su puna uopštenih fraza i ničim potkrepljenh tvrdnji da će se poštovati propisi. "Tužbom 'Građanskog preokreta' protiv Gradske uprave grada Zrenjanina traži se poništaj rešenja u celini i vraćanje na ponovno odlučivanje o studiji", navode u ovom udruženju.
 
O tome kako je Linglong od države dobio na poklon zemljište, 75 miliona evra i aveniju čitajte OVDE.
  • Бојан

    17.11.2020 13:51
    Саће и тужбе за незакониту наплату паркирања на неуређеним паркиралиштима па за злоупотребу службеног положаја за незакониту корист који прибаљају својим криминалним предузећима. Ујединимо се људи да збацимо ове ниткове и незналице Вућићеве полтроне који желе да унипте ову земљу
  • Džoni Vajsmiler

    22.10.2020 14:13
    KOLONIJALNA VLAST
    Koliko su dobri u tom poslu srbijanski političari koji su Kinezima poklonili zemlju.
    Zrenjanin nema pitku vodu, a sada neće imati vazduha koji može da se diše, niti zemlje koja nije zagađena.
  • Mugabe

    22.10.2020 12:19
    Do juce kukaju nema posla, dosla fabrika nece niko da radi... Mi smo neradnici u nasim mozgovima je i dalje socijalizam.. Ovde necu ja da radim te poslove, ode u nemacku pere babama i dedama dupeta radi najgore poslove sto svaba nece.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".