Detonacije uznemirile Pančevce, u Petrohemiji kažu da je sve pod kontrolom

Građane Pančeva sinoć su uznemirile jake detonacije koje su se čule iz pravca Petrohemije.
Kako navode u Petrohemiji, prilikom starta reakcije u fabrici "Peng" u Pančevu, sinoć oko 21:05h došlo je do dekompozicije u reaktoru za proizvodnju polietilena niske gustine, a kao posledica javio se zvučni efekat i sagorevanje na izduvnoj cevi reaktora, navedeno je u saopštenju Petrohemije.
 
"S obzirom na to da je pojava dekompozicije predviđena tehnološkim postupkom, prilikom ovakvih događaja ne dolazi do materijalne štete i ugrožavanja radne i životne sredine", piše u saopštenju. 
 
Dodaje se da je, u odnosu na broj dekompozicija u ostalim pogonima u svetu broj dekompozicija u fabrici "Peng" u HIP-Petrohemiji izuzetno mali i "u proseku iznosi jedna do dve godišnje".
 
"Zaposleni u HIP-Petrohemiji odreagovali su pravovremeno i u skladu sa procedurama i uputstvima, a sve nadležne institucije su blagovremeno obaveštene", ističu u fabrici. 
 
Dodaje se da se proizvoda u HIP Petrohemiji obavlja stabilno i da ostali pogoni rade po ustaljenom režimu, a uskoro se očekuje normalizacija i u fabrici "Peng". 
  • Vlada

    27.10.2020 07:36
    Slagvort
    Sada ce da ih obidje ministarka Zoka struja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.