Gladni psi podavili 600 fazana lovačkog udruženja iz Inđije

Psi lutalice podavili su 600 od 800 fazana u fazaneriji Lovačkog udruženja "Fazan" iz Inđije.
Gladni psi uspeli su juče ujutro da probiju žičanu ogradu fazanerije i podave gotovo sve fazane, koji su bili u dobi pred puštanje u lovište.
 
"U 2025. godini napuniće se 100 godina od osnivanja našeg lovačkog udruženja, ali ovakva katastrofa u lovištu nikad do jutros nije zabeležena. Šteta je nemerljiva", rekao je lokalnim medijima Branko Rađen, član Upravnog odbora Lovačkog udruženja "Fazan".
 
Predsednik tog udruženja Uroš Vukas rekao je da su svi bili zatečeni i potreseni stravičnim prizorom razbacanih podavljenih ptica.
 
"Ne znam ni sam kako izaći pred lovce i reći im neće biti lova. Podavljeni fazani bili su spremni za puštanje u lovište. Uložen je zaista veliki trud u uzgoj tih ptica", dodao je Vukas.
 
Lovac Zoran Maksimović rekao je da fazane hrane od šest nedelja, koliko su imali kad su stavljeni u fazaneriju.
 
"Sav naš trud uništili su u trenutku psi lutalice. Zaista ne znam šta da kažem osim, neviđena katastrofa", istakao je Maksimović.
 
Biolog iz Inđije Dragana Mazinjanin smatra da je problem u neodgovornim vlasnicima pasa.
 
"Pojedini neodgovorni vlasnici ostave svoje ljubimce na ulici, a jadni gladni psi ne biraju način da dođu do hrane. Podavljenih 600 fazana je zaista velika prirodna i materijalna šteta", dodala je ona.
 
Na lice mesta izašla je policija odmah po dojavi o pomoru fazana, kao i radnici lokalnog preduzeća "Komunalac".
 
Još nije poznato koliku je novčanu štetu pretrpelo Lovačko udruženje "Fazan".
  • Dusan

    28.10.2020 10:09
    @Maafija
    salis se? Pa ja imam farmu fazana leb te jbo!
  • Mafija

    28.10.2020 07:42
    Vec dugo kruzi prica o mafijaskim obracunima lovackih udruzenja. Navodno jedni drugima kolju i fazane tako sto ubace dva tri lovacka psa koji instinktivno ubijaju zivinu a pogotovo fazane koje inace i love.
    Secam se price jednog poznanika iz okoline grada koji je iz hobija sebi gajio fazane. Lako ih je kotiti i odrzavati a meso im je specijalitet i bolje od bilo kakve piletine iz univera.
    Samo kaze jednog dana ulazi u kavez i vidi isecenu zicu i po zemlji mrtve fazane. Naravno uredno je prijavio policiji stetu a posle mu je stigao sms gde mu prete da se ostavi hobija.
  • Dada

    27.10.2020 23:44
    Master mind
    Al' najjači su mi ovi što im "sumnjivo" što psi nisu pojeli svih 600 fazana...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.