Vulin: Žandarmerija narednih dana dežura na teritoriji Šida

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin najavio je danas da će zbog pojačanog priliva migranata Žandarmerija narednih dana dežurati na teritoriji Šida i voditi računa "da se na ulicama ne nalaze oni koji na njima ne treba da budu, posebno da nema nekontrolisanih okupljanja", saopštilo je Ministarstvo.
Vulin je rekao da "nijedan migrant koji nije u sistemu Srbije i nema uredne dozvole ne sme da se kreće po našim ulicama, a posebno ne sme da pravi kampove ili da se zadržava na prostoru gde to nije dozvoljeno".
 
"Uz korona virus, ti ljudi mogu predstavljati zdravstveni problem i zbog toga moraju biti u kampovima gde su kontrolisani i imaju medicinsku zaštitu", rekao je Vulin i pozvao građane da veruju državi i policiji i ne nasedaju na lažne vesti, te da ne slušaju nikoga ko ih poziva da se organizuju kako bi sačuvali nešto ili nekoga.
 
Prema njegovim rečima, u Srbiji postoje zakoni i niko ne može da uzme pravdu u svoje ruke.
 
Načelnik Odeljenja policije Policijske uprave Sremska Mitrovica Dragan Stojanac rekao je da u prihvatnim centrima u Šidu boravi 260 migranata, u Principovu 600 i u Adaševcima 900.
  • Blagoje

    15.11.2020 01:00
    Ultimativna pravda
    Nešto se mislim da Kanadjanin posalje tu žandarmeriju da protera iz Šida sve one koji su se tu naselili u zadnjih 200 godina. Čisto da budemo sigurni da su baš pravi čisti, čisti šidjani ti koji ostanu. I au tril lepe.
  • ex Pezos

    14.11.2020 06:16
    ZNACI ...
    ..... u samom podnaslovu objasnjeno je zbog cega je zandarmerija u Sidu .
    ...:" da spreci okupljanja i nepotreban boravak na ulicama ..." , znaci da su migranti dobili zastitu zandarmerije .
  • Ns 49

    14.11.2020 05:12
    Kad mi iplaniramo da čuvamo naše granice i ne puštamo nikoga da ilegalno ulazi u našu zemlju a ako i uđe uradimo isto kao Mađrska i Hrvatska koje ih vraćaju nazad?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Bačka Topola: Pijani vozač sleteo s puta

U Bačkoj Topoli, pedesettrogodišnji vozač je, upravljajući "fordom" sa 2,19 promila alkohola u organizmu, sleteo sa puta, saopštila je Policijska uprava u Subotici.