Sombor: Koronom zaraženo 67 zaposlenih u bolnici

Somborska opšta bolnica "Dr Radivoj Simonović" saopštila je da su 18 lekara i 39 medicinskih sestara, kao i dva administrativna radnika i osam zaposlenih tehničke službe PCR pozitivni, što je do sada 67 zaposlenih inficirano korona virusom.
Odeljenje za kovid leči petnaest zaraženih pacijenata, a dva pacijenta su u teškom stanju na mehaničkoj ventilaciji. Prema poslednjem bolničkom izveštaju, 54 pacijenta su testirana na kovid-19, a od testiranih je kod 23 pacijenta ustanovljeno prisustvo virusa.
 
Od PCR pozitivnih jedan pacijent je primljen u Odeljenje za kovid, a 22 pacijenta su poslata u kućnu samoizolaciju.
  • Da

    16.11.2020 10:58
    Sve ok
    Sve što je Petar napisao je apsolutno tačno, poslednji put sam u somborskoj bolnici bio u poseti pre godinu dana kada je član porodice imao srčanih problema (predinfarktno stanje) pa su ga zadržali oko dve nedelje. Ljudi moji, tamo bi se i savršeno zdrav čovek razboleo samo od tog užasa i nehigijene. Sobe, kupatila, hodnici... sve je kao iz horor filma. Nadam se da se u međuvremenu nešto promenilo jer iskreno pre bih ležao na ulici nego u somborskoj bolnici. I nije takvo stanje od juče nego u poslednih 20 godina.
  • Somborac

    15.11.2020 09:12
    Pacijent
    Istina, somborska bolnica jeste u problemu. Međutim novo rukovodstvo je poslednje dve godine pribavilo sredstava i opreme u vrednosti preko 300 miliona dinara. A gotov je i projekat izgradnje novog objekta. Treba biti realan. Stvar se pomera sa mrtve tačke. Situacija je loša i ide ka boljem.
  • Petar

    14.11.2020 17:51
    Plač Matere Božije
    Svako ko je iz Sombora i bio u somborskoj bolnici zna kakvo bezvlasce, bahatost, nehigijena, siromastvo (nastalo presipanjem drzavnih para u privatne klinike), vlada tamo. To je verovatno jedna od najgorih bolnica u Srbiji - ili su sve verovatno takve, izuzimajuci mozda u velikim gradovima. U svakom slucaju kada se udje u tu bolnicu, sanse da se prezivi su manje nego pre ulaska.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina