Vanredna situacija u Vrbasu, škole prelaze na onlajn nastavu

U opštini Vrbas proglašena je vanredna situacija, a zbog pogoršane epidemiološke situacije od danas sve osnovne, srednje i visokoškolske ustanove na području te opštine prelaze na onlajn nastavu u narednih 15 dana.
Vanredna situacija u Vrbasu, škole prelaze na onlajn nastavu
Foto: Pixabay
Štab za vanredne situacije opštine Vrbas saopštio je da je meru prelaska škola na onlajn nastavu doneo u cilju zaštite zdravlja učenika i zaposlenih u obrazovnim ustanovama, navedeno je u zaključku Štaba objavljenom na sajtu opštine.
 
Takođe, doneta je odluka da predškolsku ustanovu ''Boško Buha" pohađaju samo deca čija su oba roditelja zaposlena i u čijoj užoj porodici nema lica pozitivnih na virus korona, kao ni onih koji su u samoizolaciji zbog kontakata sa zaraženim osobama.
 
Komandant Štaba za vanredne situacije u Vrbasu Predrag Rojević saopštio je da je u poslednja tri dana izvršeno više od 160 pregleda na kovid-19 od kojih je pozitivan rezultat potvrđen kod 104 pacijenta.
 
Kako je rekao, u poslednjih sedam dana izvršeno je 876 pregleda. Štab za vanredne situacije opštine Vrbas propisao je da ugostiteljski objekti, objekti za posebnu namenu poput kladionica ili svadbenih salona, mogu raditi do 21 čas, kao i da sahranama može da prisustvuje najviše 15 osoba.
  • Х

    19.11.2020 21:39
    Браво за Врбас!
  • Огњен

    18.11.2020 12:26
    ...
    Шта рећи кад нпр на Филозофском пола професора није рачунарски писмено и часови се не одржавају ни редовно ни онлајн....
    И ови који се одржавају, нису обезбедили софтвер за пренос наставе, радимо преко неких бесплатних, интернет професорима је диал уп, не знају да пребаце да ако нпр презентацију треба да нам покажу, ма ништа не знају, а пази сад СВЕ ПРОФЕСОРИ...

  • Agnes

    18.11.2020 10:24
    Kvalitet
    Onlajn nastava je lek za koronu ali dosta nastavnika ne zna da koristi softver a ni skole ne znaju sta da im preporuce pa se svi snalaze sa polovicnim resenjima. A ima i onih koji misle da je onlajn kada deci uvale pdf da sama citaju. To nikako nije dobro.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".