VOICE: Veze između nabavki Specijalne psihijatrijske bolnice u Vršcu i SNS-a

Godinama unazad firma Status Fin dobija ugovore od Specijalne psihijatrijske bolnice u Vršcu, ali i drugih institucija u ovoj opštini.
VOICE: Veze između nabavki Specijalne psihijatrijske bolnice u Vršcu i SNS-a
Foto: 021.rs

Kako saznaje VOICE, godine 2017. specijalna bolnica za psihijatrijske bolesti "Dr Slavoljub Bakalović" u Vršcu, na ime usluga ustupanja ljudskih resursa, zaključila je ugovor u vrednosti 22.886.512 dinara sa firmom Status Fin. Do jula ove godine, sa istom firmom, bolnica, ali i Grad Vršac i JKP “Drugi oktobar", zaključili su još sedam ugovora ukupne vrednosti 214.075.062 dinara. Simptomatična je činjenica da je jedna od osnivačica firme Status Fin i doskoro vlasnica 50 odsto udela ujedno i lokalna odbornica Srpske napredne stranke.

VOICE piše da su Status Fin osnovale Snežana Rađenović i Ljiljana Trenevski u januaru 2008. godine sa delatnošću u oblasti knjigovodstva i poreskog savetovanja. Ovo je ujedno druga firma koju su Rađenović i Trenevski zajedno osnovale, jer su periodu od 2000. do 2011. godine vodile ortačku radnju za računovodstvene poslove Panacomp u Vršcu.

Danas, kako se navodi na sajtu APR-a, Status Fin se nalazi na adresi Cara Uroša 31 u Beogradu, a zastupnica i jedina vlasnica je Ljiljana Trenevski. Međutim, u momentu potpisivanja ugovora sa specijalnom bolnicom "Dr Slavoljub Bakalović" 2017. godine, Rađenović i Trenevski su imale po 50 odsto vlasništva, a Snežana Rađenović je istovremeno bila i deo odborničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini grada Vršca, piše VOICE.

Na mesto odbornice dolazi kao kandidatkinja grupe građana "Za bolji Vršac" na lokalnim izborima 2016. godine, ali samo šest meseci nakon izbora „preleće“ u odborničku grupu Srpske napredne stranke. U skupštini grada ostala je i nakon lokalnih izbora ove godine, takođe na listi SNS-a. Osim Snežane Rađenović, u odborničkoj klupi grada Vršca, takođe ispred Srpske napredne stranke, nakon lokalnih izbora ovde godine, našla se i Tatjana Voskresenski, dugogodišnja direktorka specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti “dr Slavoljub Bakalović”.

Priču u celosti pročitajte na sajtu VOICE-a.

  • Kvazimodo

    24.11.2020 09:37
    Modeliranje
    Za modeliranje naroda postoji vise metoda, jedna od njih je upravljanje "osnovnim instiktima". U sustini narod treba zatrpati sa par stvari (sex, droga, krs muzika, kriminal, lopovluk i svi vidovi nemorala) i time im zamagliti vid i stvoriti neku novu realnost u kojoj oni niti mogu niti zele da se bune ili reaguju na iste ove nemoralne ili kriminalne aktivnosti. Mi smo kao drustvo posle svih ovih godina sodome toliko zaglibili da nam treba ozbiljno cistiliste... Svi ovi mehanizmi su toliko duboko usadjeni da bez obzira ko dodje na vlast samo nastavlja da vrti isti tocak. U sustini u svemu do sada nije problem lopovluk i kradja na svim nivoima vec je mnogo opasnije to sto je uzdrman temelj poverenja kroz unistavanje sistema i institucija a time je unisten alat za svetlu buducnost koji se ogleda kroz obrazovanje, sud, policiju, medicinu, privredu itd...
  • Đura

    23.11.2020 17:31
    Prioritet vlade će biti borba protiv mafije. HAHAHA. Kada bi se zezali.
  • klasična

    23.11.2020 12:29
    banda
    klasična banda na lokalu, a ova je sa iznosima -dinarskim ne zasita. Niste svesni pod kakvim mobingom, pretnjama rade pojedini službenici za jn, a nemaju kome da se žale. Sud, policija, tužilaštvo-zaboravite.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.