U Sremskoj Mitrovici 20 pacijenata na respiratoru

U Sremskom okrugu epidemijska situacija je nestabilna, ali pod kontrolom. U sedam opština je više od 3.100 obolelih, u odnosu na broj stanovnika najviše u Rumi i Pećincima.
U Sremskoj Mitrovici 839 osoba je aktivno obolelo, a poslednjih dana u kovid ambulantama je više kontrolnih nego prvih pregleda.
 
U opštoj bolnici su smešteni svi pacijenti sa teritorije sremskog okruga, imaju još slobodnih kapaciteta i dovoljno medicinske i zaštitne opreme.
 
Dragan Malobabić, zamenik direktora Opšta bolnica Sremska Mitrovica, kaže da su jutros imali 190 pacijenata, od čega je 20 na respiratoru.
 
"Trenutno stanje je takvo da imamo sve više mlađih obolelih i bolest u ovom svom trećeg krugu ima teži klinički tok nego u ranijim krugovima. Dosta ljudi se sami leče i leže kod kuće tako da bih preporučio da se ipak po pojavi temperature ili drugih simptoma jave u svojim kovid ambulantama i respiratornim centrima, i da ako treba budu upućena ovamo", poručio je Malobabić.
  • Pera

    08.12.2020 14:04
    Nije laž, samo se krije istina
    Bilo bi dobro kada bi dr Malobabić smeo da objavi koliko stvarno ima obolelih i umrlih na dnevnom nivou.
  • Sulja

    05.12.2020 13:59
    %
    Jel postoji informacija koji je procenat izlecenih od onih sto su zavrsili na respiratoru?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.