Zrenjanin i zvanično Evropski grad sporta 2021.

Zrenjanin je u Lisabonu proglašen za Evropski grad sporta 2021. godine, a svečanost je, uz prisustvo čelnika Evropske asocijacije prestonica i gradova sporta i svih gradova nosilaca te titule, zbog epidemiološke situacije, održana onlajn.
Evropskoj prestonici sporta Lisabonu pripala je čast da primi zastavu i srebrnu plaketu od strane predsednika "ACES Europe" Đan Frančeska Lupatelija i bude domaćin ceremonije tokom koje su promovisani regioni, gradovi i lokalne sredine i u ostalim kategorijama.
 
Kako su na svom sajtu naveli organizatori, zbog pandemije je otkazana gala svečanost u sedištu Evropskog parlamenta u Briselu i doneta je odluka da se promocija održi u glavnom gradu Portugalije, koji je poneo prestižnu titulu i postao "Evropska prestonica sporta 2021".
 
U ime Grada Zrenjanina, u ceremoniju se uključio gradonačelnik Simo Salapura, koji je bio i šef tima za kandidaturu grada. Obrativši se svim učesnicima, Salapura se zahvalio na ukazanom poverenju i dobijenom priznanju, istakavši da se Zrenjanin priprema da u potpunosti opravda zvanje Evropskog grada sporta i doprinese afirmaciji evropskog sportskog pokreta, okupljenog oko asocijacije "ACES Europe". 
 
"Velika nam je čast što smo deo evropskih prestonica i gradova sportske federacije. Moje kolege i ja radujemo se ostvarenju rezultata koji će poboljšati sportske uslove u našem gradu na svim nivoima. Nadam se da ćemo se lično videti sledeće godine i razmeniti iskustva o bavljenju sportom u ovim kovid okolnostima. Želim vam sve najbolje i dobro zdravlje, veliki sportski pozdrav iz Srbije i grada Zrenjanina", poručio je Salapura.
 
Zrenjanin se našao u izabranom društvu desetak evropskih gradova koji su zaslužili titulu Grad sporta, koja se dodeljuje u kategoriji naselja od 25.000 do 500.000 stanovnika
 
Evropski grad sporta Zrenjanin je postao zahvaljujući bogatoj sportskoj tradiciji, visokim sportskim dometima, sportskoj masovnosti i organizovanosti, organizaciji velikih takmičenja i značajnim ulaganjima u sport i sportsku infrastrukturu.
 
Istaknuto je da je Zrenjanin dobar primer sportske sredine koja sledi sve ciljeve istaknute i od strane "ASEC Europe" i koja je razvila uzornu sportsku politiku sa raznovrsnim sadržajima, programima i aktivnostima.
  • Giga Moravac

    15.12.2020 00:54
    Jel zna taj Lisabon da Zrenjanin nema čistu,pijaću vodu?
  • Trifko

    14.12.2020 20:34
    Baš me interesuje po kojim kriterijumima je to dobijeno, odnosno koliko se to plaća.
  • Garica

    14.12.2020 08:52
    bez brige


    A je l' u Evropi znaju da se u Zrenjaninu niko ne može napiti čiste vode? Da se ne može skuvati čaj od vode iz slavine? Da se ne može istuširati? i tako već 15-20 godina...Bolju vodu imaju u Africi..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina