Dva radnika povređena u eksploziji u fabrici vode u Zrenjaninu, inspekcija utvrdila da su bili uredno prijavljeni

Dva radnika, J.M. (42) i A. V. (50), povređeni su u eksploziji koja se jutro oko 5 časova dogodila u fabrici vode u Zrenjaninu, u ulici Mihajlovački drum bb.
Dva radnika povređena u eksploziji u fabrici vode u Zrenjaninu, inspekcija utvrdila da su bili uredno prijavljeni
Foto: 021
Jedan radnik je teže, a jedan lakše povređen. Reč je o opekotinama ruke. Radnici nisu životni ugroženi, saopšteno je iz Opšte bolnice u Zrenjaninu.
 
"Obojica povređenih muškaraca ostaju na bolničkom lečenju", navode u zdravstvenoj ustanovi.
 
Eksplozija se dogodila kada je došlo do curenja hlora na uređaju za doziranjem. Curenje je odmah zaustavljeno.
 
Nakon eksplozije, Zrenjanin je ostao bez vode, ali se u međuvremenu situacija stabilizovala. U pitanju je tehnička voda.
 
 
Fabrika vode počela je sa radom pre manje od godinu dana.
 
Ministarstvo rada: Radnici uredno prijavljeni
 
Ministarstvo za rad saopštilo je danas nakon inspekcijskog nadzora utvrđeno da su povrede na radu u vidu opekotina zadobili zaposleni J. M. (42) i A. V. (50). Кolektivna povreda na radu se dogodila u postupku hlorisanja vode u pogonu zatvaračnice.
 
"Odmah po obaveštenju o nesreći od strane policije, inspektor rada Odseka inspekcije rada Zrenjanin izašao je na lice mesta i ustanovio da su oba zaposlena bila prijavljena kod pomenutog poslodavca na neodređeno vreme na poslovima - operater uređaja za prečišćavanje vode, što podrazumeva i obavezno socijalno osiguranje", piše u saopštenju Ministarstva.
 
U postupku daljeg inspekcijskog nadzora inspektor rada će na osnovu utvrđenih relevantnih činjenica preduzeti odgovarajuće mere iz domena nadležnosti inspekcije rada, navodi se u saopštenju. 
  • BB

    15.12.2020 06:34
    Banana Drzava
    Inspekcija rada? A doslo do ekplozije!!! A jel su utvdili i da su doruckovali ujutru. Valjda treba da se utvdi jel bilo propusta zbog curenja hlora
  • /

    14.12.2020 21:15
    /
    to im se begej sveti sto vise ne prolazi
  • Dunja

    14.12.2020 15:00
    Ovo neka zajebana voda...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina