Građanski preokret: Stotinu miliona zrenjaninskoj fabrici vode za "prečišćenu vodu" koja nije čista

Zrenjaninski JKP "Vodovod i kanalizacija" prebacio je 112 miliona dinara fabrici vode za "isporučenu prečišćenu vodu", iako ova fabrika u privatnom vlasništvu nije poštovala obavezne standarde za ispravnost vode, kažu u Građanskom preokretu.
Građanski preokret: Stotinu miliona zrenjaninskoj fabrici vode za "prečišćenu vodu" koja nije čista
Foto: Pixabay
Kako preciziraju, fabrika vode ni u jednom trenutku tokom 2020. godine nije isporučivala vodu u skladu s Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti. 
 
"Osim s kvalitetom vode, u dva navrata od po nekoliko meseci dok je vodosnabdevanje išlo preko tog postrojenja bilo je problema i s kvantitetom, odnosno količinom isporučene vode, jer je nije bilo dovoljno za rubne delove grada i više spratove. Fabrika vode ni u ovom trenutku ne radi jer je oštećena u nedavnoj eksploziji", navode u ovoj građanskoj inicijativi.
 
Grupa građana smatra da je gradska vlast Zrenjanina odlukom o prenosu novca, donetom na jučerašnjoj sednici Skupštine grada, "potvrdila i nastavila svoju dugogodišnju politiku protiv interesa građana, a u korist privatnih investitora, koja u slučaju vodosnabdevanja ugrožava zdravlje i bezbednost svih stanovnika, a ima i svoje očigledne kriminalne dimenzije".
 
"Građanski preokret poziva tužilaštvo da postupi po krivičnim prijavama koje su podnete protiv čelnika Grada Zrenjanina i takozvanih investitora u 'fabriku vode' kako bi se ujdurma s tim postrojenjem konačno završila", zaključuju u Građanskom preokretu.
  • Zrenjaninac

    19.12.2020 20:38
    Lažu nas ko majmune
    Zrenjaninci zaboravili da su 5 godina plaćali samodoprinos za izgradnju Fabrike vode. Cela opština je plaćala, a ovi go"nari se samo ugrađuju, lažu i brste pare žednih ljudi koji u doćanima kupuju vodu sumnjivog porekla. Kako to da jedan proizvođač "mineralne" prodaje 5-6 vrsta vode? Utvrđeno je i da je u balonima "zlatiborske vode" sipana novosadska česmovača. I nikom ništa. Nadležni ćute čak i za vodu koja je kao donacija poslata u Zrenjanin, o tome je pisao i 021.Šta kaže struka, da li će arsen pobiti i ovaj virus, ili je to samo za potrošače?
  • Tigar

    19.12.2020 15:25
    Ruka rabota
    Ja se uopšte nisam iznenadio čitajući ovu vest.
  • Srpski Miletic

    19.12.2020 12:56
    Sta mi da pijemo?
    Zasto samo pricamo o Zrenjaninu? U Srpskom Mileticu takodje nema pijace vode. Iz eko cesmi tece jedan dan crna voda, drugi dan zuta, treci crvena. Neka se neko pozabavi I tom temom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina