Obavezno psihijatrijsko lečenje za osumnjičenog za bacanje bombe ispred stanice policije u Srbobranu

D. P. (28) koji je osumnjičen da je 20. oktobra prošle godine bacio ručnu bombu ispred policijske stanice produžen je pritvor i predloženo psihijatrijsko lečenje, te će on biti smešten u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu.
Obavezno psihijatrijsko lečenje za osumnjičenog za bacanje bombe ispred stanice policije u Srbobranu
Foto: 021.rs
"Viši javni tužilac podneo je predlog za izvršenje mere bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi, pa je, shodno tome, vanpretresno veće Višeg suda u Somboru, odlučujući se o daljoj osnovanosti pritvora prema D. P, rešenjem od 15. januara 2021. godine predložilo da se produži pritvor najduže do 19. marta i odlučeno je da će on biti smešten u bolnicu u Beogradu", potvrdila je za Dnevnik portparol Višeg suda u Somboru Manela Operta Podunavac.
 
Pritvor je produžen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi, u kratkom vremenskom periodu, mogao ponoviti izvršenje dela koje mu se stavlja na teret.
 
D. P. se sumnjiči da je izvršio krivično delo izazivanje opšte opasnosti i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nođenje i pormet oružja i eksplozivnih materija. 
 
Tokom eksplozije, kako je pisao 021, niko nije povređen, a popucalo je nekoliko prozora na zgradi stanice. Detalje čitajte OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina