FOTO: Dva nova pružna prelaza kod Subotice počela sa radom

Dva nova automatizovana pružna prelaza, na kojima su rekonstruisani i modernizovani uređaji za osiguranje, puštena su u rad u Subotici, na pruzi prema Bogojevu.
"Prilikom automatizacije ta dva putna prelaza primenjeno je jedinstveno tehničko rešenje, koje je obezbedilo njihovu međusobnu zavisnost, jer je tehničkim rešenjem definisano da oba moraju biti opremljena automatskim elektronskim uređajem istog tipa", navodi Infrastruktura železnice Srbije.
 
Dalje ovo preduzeće kaže da je to postignuto tako što su prelazi opremljeni automatskim elektronskim uređajima sa dva polubranika, koja zatvaraju obe kolovozne trake sa obe strane drumske saobraćajnice.
 
 
"S obzirom da je pre automatizacije, mehaničkim uređajem sa branicima na putnom prelazu 'Stražara 104' obezbeđivan i susedni putni prelaz u Koparskoj ulici, koji je udaljen oko 600 metara i da se oba nalaze u gradskoj sredini, bilo je neophodno pronaći tehničko rešenje, koje će obezbediti njihovu međusobnu zavisnost", kažu u Železnicama uz napomenu da se ovakva rešenja primenjuju u zemljama sa razvijenom saobraćajnom infrastrukturom, poput Nemačke.  
 
 
U Subotici su najpre bili završeni radovi na automatizaciji prelaza "Stražara 104", koje je finansirala Infrastruktura železnice Srbije, u saradnji sa Gradom Suboticom i "Javnim preduzećem za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje" Subotica. Do kraja 2020. godine završeni su i radovi na putnom prelazu u Koparskoj ulici, za koje je sredstva obezbedila Infrastruktura železnice Srbije.
  • dz0

    01.02.2021 15:29
    Ne primenjuju se u Nemackoj. Jedinstveno tehnolosko resenje se zove *PODVOZNJAK" a ne ovo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina