Tri milijarde iz Pokrajine za infrastrukturne projekte u lokalnim samoupravama

Pokrajinska vlada će finansirati i sufinansirati infrastrukturne projekte u oblastima saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, osnovnog obrazovanja i vaspitanja i razvoja sporta u 24 lokalne samouprave.
Tri milijarde iz Pokrajine za infrastrukturne projekte u lokalnim samoupravama
Foto: 021.rs
Reč je o projektima koji će biti realizovani zajedno sa lokalnim samoupravama, a od ukupnog iznosa sredstava Pokrajinska vlada je preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine obezbedila gotovo 3,3 milijarde dinara.
 
Ovom prilikom, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je uručio i ugovor za nastavak realizacije projekta "Izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda" u Bačkoj Topoli. Za ovu namenu Pokrajinska vlada izdvojila je 154 miliona dinara.
 
"Želimo da u 2021. godini završimo započete investicije iz ranijih godina – prečistače u Bačkoj Topoli i Malom Iđošu. To su veoma značajne investicije jer obezbeđuju zdravu životnu sredinu", dodao je Mirović.
 
Mirović je najavio da će tokom proleća početi i radovi na izgradnji Studentskog kulturnog centra u Novom Sadu i novog Doma za duševno obolela lica u Čurugu.
 
Prema njegovim rečima, ove godine biće završeno i stavljeno u funkciju Narodno pozorište u Subotici, veoma zahtevan projekat koji je realizovan zajedno sa Vladom Republike Srbije, kao i akvapark na Paliću.
 
"Započećemo rekonstrukciju lokalne putne mreže u Sečnju, Šidu, Žablju, Apatinu, Novom Bečeju, Žitištu, Odžacima i Bačkoj Palanci. Nastavićemo radove i na rekonstrukciji lokalne putne mreže na Fruškoj gori, koja je postala veoma važna turistička destinacija. Želimo da stvorimo dobre infrastrukturne uslove za razvoj turizma", izjavio je Mirović.
 
Zajedno sa lokalnim samoupravama, kako je dodao, u ovoj godini radiće se na završetku sportske hale u Inđiji i adaptaciji Gradskog stadiona u Zrenjaninu, dogradnji fiskulturne sale u OŠ "Jovan Popović" u Sremskoj Mitrovici, završetku izgradnje Doma kulture u Vrbasu, izgradnji gradskog kupališta u Kovinu i gradske pijace u Kikindi.
  • Buric

    18.02.2021 12:28
    oko
    Nema od toga nista !!!
  • Miroslav

    18.02.2021 10:29
    Mora da su i Vasa deca deo sns
    Sve izgleda bajkovito..I nepismen covek bi rekao eto i Pokrajina nesto radi.ne ne budite blesavi narode peru pare kroz svoje izvodjace hocete da Vam napisem po Opstinama ko gde radi?
    Kad je jedna strana firma u drugom dnevniku Rts u Kuli njavaila dolazak i investiciju ujutru
    je Predsednika Opstine zvao biznismen iz Indjije kaze dolazim da se dogvorimo oko pocetka radova juce sam u Beogradu dogovorio..Ovima je Skot Pek rodjak ocigledno...
    da se ne lazemo moze?
  • Neo NSovac

    18.02.2021 07:21
    Nekada drvo drvo klupa...
    ...a sada beton beton pikavac djubre i majmun parkiran na sred puta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina