Sombor: Stambeno zbrinuto 13 izbegličkih porodica

Komesarijat za izbeglice i migracije Srbije saopštio je da su u Somboru svečano uručeni ugovori za useljenje u 13 stanova kupljenih za izbegličke porodice iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, koje imaju prebivalište na teritoriji tog grada.
Sombor: Stambeno zbrinuto 13 izbegličkih porodica
Foto: Pixabay
Stanovi su kupljeni u okviru Potprojekta sedam Regionalnog stambenog programa (RSP) koji u Srbiji, kao vodeća institucija, sprovodi Komesarijat za izbeglice i migracije.
 
Finansijska sredstva za kupovinu stanova obezbeđena su iz donatorskog Fonda Regionalnog stambenog programa, u kom je najveći donator Evropska unija.
 
Ukupna vrednost 13 kupljenih stanova je 356.700 evra.
 
Regionalni stambeni program zajednički je višegodišnji program Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u regionu.
  • Komifo

    22.02.2021 15:53
    Treća generacija izbeglištva, još 200-300 godina i isteći će im status.
  • Ilo

    20.02.2021 15:51
    Znam dosta izbeglica koji imaju svoje stanove, automobile, vikendice...godinama su živeli od pomoći države i još uvek žive.
  • Nesretnici

    20.02.2021 15:37
    Procitajte u vesti ko je donator, nije iz vaseg dzepa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.