Kula: Uhapšeni građevinski inspektor i zaposlena u Katastru zbog primanja mita

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Novom Sadu, uhapisli su pet osoba osumnjičenjih za malverazicije vezane za upis u katastar nepokoretnosti.
Kula: Uhapšeni građevinski inspektor i zaposlena u Katastru zbog primanja mita
Foto: 021.rs
Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo primanje i davanje mita uhapšeni su M. P. (62), građevinski inspektor u Kuli, E. J. E. (59), zaposlena u Službi za katastar nepokretnosti u Kuli, kao i Lj. P. (49), N. J. (60) i D. K (36).
 
Sumnja se da je M. P, u nekoliko navrata od više lica zahtevao i primio mito kako bi izdao uverenja koja su korišćena da bi se u evidencijama službe za katastar nepokretnosti izvršila prenamena ili upis spornih objekata.
 
Sumnja se da je E. J. E, za obećanu novčanu naknadu, a na osnovu uverenja građevinskog inspektora osumnjičenog M. P., sačinila rešenja Službe za katastar nepokretnosti na osnovu kojih su sporni objekti upisani u katastar, iako na osnovu takvih uverenja nije moguće obaviti upis ili izmenu u registrima katastra nepokretnosti.
 
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti sprovedeni nadležnom tužilaštvu radi saslušanja.
  • Branka

    24.02.2021 16:41
    A sta je sa katastrom u Novom Sadu? Godinama naplacuju duplo da bi brze upisali nekretninu u katastar. Naravno da to zavrsava direktno u dzepovima. I to je mito, a ocigledno se tolerise.
  • Kris

    24.02.2021 15:46
    Kula je jedna od naaaajkorumpiranijih opština u svim sferama..aj polako na sve da se proširi pravda..Ali gle čuda i ovaj postupak je morao da se vodi u NS da bi dobio na značaju, inače bi se sve ispeglalo kao što je stara praksa u svim mali m sredinama..
  • Bambilend...

    23.02.2021 13:43
    ništa novo
    A u Novom Sadu rade samo portiri u katastru,i to da vam daju cedulje sa telefonima, da zakažete razgovor (čitajte, dogovor o sumi koju treba da date, tamo nekom,) da bi vam izdali rešenje o nasledstvu!? Šalteri sa staklima rade u poreskoj upravi,u socijalnom u taksiju... samo u katastru u NS ne rade???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina